نرخ بهره در آمریکا به صفر نزدیک شد

بن برنیک رییس بانک مرکزی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که این بانک نرخ بهره را از یک درصد به ۰.۲۵ درصد کاهش می‌دهد.(عکس: epa)

بانک مرکزی آمریکا، برای مقابله با بحران مالی و جلوگیری از رکود بیشتر در اقتصاد آن کشور، نرخ بهره را نزدیک به صفر رساند.


با این اقدام بانک مرکزی آمریکا افرادی که درصدد خرید خانه یا خودروی قسطی هستند شرایط بهتری خواهند داشت.


بانک مرکزی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که نرخ بهره را از یک درصد به ۰.۲۵ درصد کاهش می‌دهد.


با کاهش نرخ بهره، روز سه‌شنبه وال استریت جان تازه‌ای گرفت و شاخص «داو جونز» چهار درصد، معادل ۳۶۰ واحد، افزایش پیدا کرد.


با این حال واکنش بازارهای آسیایی به کاهش نرخ بهره در‌آمریکا چندان محسوس نبود. در ژاپن شاخص سهام نیکی ۱.۱ درصد افزایش پیدا کرد.


شاخص سهام «هانگ سنگ» هنگ کنگ نیز با ۰.۷ درصد افزایش همراه بود و شاخص سهام در چین، سنگاپور، تایلند و اندونزی نیز هرکدام یک درصد یا بیشتر افزایش یافت.


اقتصاددانان می‌گویند حتی با وجود اینکه نرخ بهره در آمریکا نزدیک به صفر رسیده است، ماه‌ها طول خواهد کشید که این اقدام بانک مرکزی آمریکا اثر خود را بر اقتصاد بحران‌زده ایالات متحده نشان دهد؛ بحرانی که از زمان «رکورد بزرگ» دهه ۱۹۲۰بدین سو سابقه نداشته است.


با کاهش نرخ بهره، روز سه‌شنبه وال استریت جان تازه‌ای گرفت و شاخص «داو جونز» چهار درصد، معادل ۳۶۰ واحد، افزایش پیدا کرد.

اقتصاد آمریکا چنان در بحران فروافتاده است که از ماه ژانویه سال ۲۰۰۸ نزدیک به دو میلیون نفر از کار اخراج شده‌‌اند و انتظار می‌رود با کاهش تقاضا در بازار،اخراج کارگران همچنان ادامه یابد.


روز سه‌شنبه پیش از آنکه بانک مرکزی آمریکا کاهش نرخ بهره را اعلام کند، دولت با انتشار گزارشی از کاهش ۱۸.۹ درصدی فعالیت در بخش ساخت و ساز خانه در ماه نوامبر خبر داد که تقریبا در ۲۵ سال گذشته چنین افتی سابقه نداشته است.


بانک مرکزی آمریکا همچنین برای اینکه اعتماد را به بازار مالی آمریکا بازگرداند، اعلام کرده است تا ۲۰۰ میلیارد دلار اوراق بهاداری را که پشتوانه‌اش وام‌های کارت‌های اعتباری، وام‌های خودرو و وام‌های دانشجویی است، تضمین خواهد کرد.


با این تمهید، کسانی که چنین وام‌هایی از بانک‌ها و مؤسسه‌های اعتباری دریافت کرده‌اند با فشار کمتری برای بازپرداخت دیون خود روبه‌رو خواهند بود.