سوئد حصر غزه را «احمقانه» خواند

کارل بیلدت، وزیر خارجه سوئد

کارل بیلدت، وزیر خارجه سوئد، روز دوشنبه به شدت از حمله نیروهای اسرائیلی به کاروان کمک‌رسانی غزه انتقاد کرد و حصر نوار غزه را سیاستی «احمقانه» خواند.

کارل بیلدت، با بیان این که حصر نوار غزه «سیاستی احمقانه» است، تاکید کرد که این سیاست «تخم افراط‌گرایی می‌نشاند، و افراط‌‌‌‌گرا می‌آفریند.»

کارل بیلدت که در پارلمان سوئد درباره بحران جاری خاورمیانه سخن می‌گفت، تصریح کرد: «سیاست ناپذیرفتنی و ناقض غرض اسرائیل درباره غزه.... اسرائیل را منزوی می‌کند و مردم بی‌گناه را تحقیر و کوچک می‌کند.»

با وجود این انتقادهای صریح وزیر خارجه سوئد، وی با این حال با درخواست اپوزیسیون این کشور برای اعمال تحریم علیه اسرائیل و فراخواندن وابسته‌های نظامی سوئدی از اسرائیل مخالفت کرد.

کارل بیلدت، وزیر خارجه سوئد، در عین حال گوشزد کرد که وضعیت موجود نباید به اسرائیل‌‌ستیزی منجر شود.

روز دوشنبه درباره حمله نیروهای اسرائیلی به کاروان امدادرسانی غزه بحث‌ و گفت‌وگوی داغی درگرفت.

هانس لینده، نماینده چپگرای پارلمان سوئد، به پارلمان این کشور گفت که اگر «جامعه جهانی هم‌اینک اقدام نکند، مقررات بین‌المللی در معرض بی‌اعتبار شدن قرار می‌گیرد.»

در کاروان امدادرسانی غزه که مورد هجوم نیروهای اسرائیلی قرار گرفت ۱۱ سوئدی و از جمله نویسنده معروف هنینگ مانکل حضور داشتند که مدتی را در بازداشت اسرائیل گذراندند.

طرح اتحادیه اروپا

روز شنبه، میگوئل آنگل موراتینوس، وزیر خارجه اسپانیا، اعلام کرد اتحادیه اروپا در چند روز آینده طرحی را برای رفع حصر نوار غزه پیشنهاد خواهد کرد.

یک روز پس از آن نیز برنار کوشنر، وزیر خارجه فرانسه، اعلام کرد اگر اسرائیل به حصر نوار غزه پایان دهد، اتحادیه اروپا آمادگی دارد کشتی‌های عازم به غزه را بازرسی کند

برنار کوشنر که در ضیافت شامی در پاریس، میزبان همتای بریتانیایی خود، ویلیام هیگ بود، یادآور شد که اتحادیه اروپا پیش از این نیز بر مرز مصر و رفح نظارت داشته است و می‌تواند چنین نظارتی را هم بر آب‌های غزه داشته باشد.

ویلیام هیگ نیز در این دیدار بر عزم اتحادیه اروپا برای یافتن راه‌حلی در این مورد تاکید کرد.

در همین حال کاخ الیزه روز یکشنبه اعلام کرد، که نیکولا سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خواستار این شده است که این کشور تحقیق درباره حادثه خونین هفته گذشته را بپذیرد.

گفت‌وگوی جو بایدن و حسنی مبارک

روز دوشنبه در شرم‌الشیخ نیز درباره حصر غزه، میان حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر و جو بایدن، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، بحث‌و گفت‌و‌گو شد.

جو بایدن پس از دیدار با حسنی مبارک اظهار داشت که ایالات متحده در حال رایزنی با مصر و دیگر دوستان خود است تا شیوه‌‌های ارسال کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی به نوار غزه بررسی شود و ابعاد امنیتی و سیاسی این وضعیت نیز مدنظر قرار بگیرد.