کتابخانه دیجیتال جهان راه‌اندازی شد

یکی از مسئولان کتابخانه دیجیتال جهان هنگام راه‌اندازی این کتابخانه در پاریس

یونسکو ارگان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه «کتابخانه دیجیتال جهان» را با هدف درک بیشتر گنجینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فرهنگی جهانی در شهر پاریس راه‌اندازی کرد.

بیشتر بخوانید:
در مرحله نخست این کتابخانه دهها هزار تصویر و متن به صورت دیجیتال درآمده و به چندین زبان ترجمه شده است.

در راه اندازی «کتابخانه دیجیتال جهان» ۲۶ موسسه از ۱۹ کشور جهان مشارکت کرده‌اند که کتابخانه‌ ملی مصر، کتابخانه ملی فرانسه، کتابخانه ملی عراق، کتابخانه ملی مکزیک، کتابخانه مرکزی قطر، دانشگاه ملک عبدالله، کتابخانه کنگره آمریکا،کتابخانه ملی چین، کتابخانه ملی برزیل، کتابخانه ملی اسرائیل، کتابخانه ملی روسیه، کتابخانه ملی صربستان، کتابخانه ملی سوئد، کتابخانه ملی روسیه و چند نهاد و موسسه دیگر از جمله مشارکت‌کنندگان در این طرح هستند. در این پروژه هیچ سازمانی از ایران مشارکت نداشته است.

شرکت گوگل و بنیاد قطر هر کدام با سه میلیون دلار، بنیاد کارنگی با دو ملیون دلار، دانشگاه علم و تکنولوژی ملک عبدالله با یک میلیون دلار، و شرکت ماکروسافت با یک میلیون دلار کمک،‌ از جمله پشتیبانان مالی این طرح هستند.

«کتابخانه دیجیتال جهان» جلوه‌های فرهنگی نقاط مختلف جهان را به صورت چندزبانه و رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

هدف از راه‌اندازی این کتابخانه در چهار محور خلاصه شده است:

- ارتقا تفهیم و تفاهم میان ملت‌ها و فرهنگ‌ها
- افزایش ظرفیت و تنوع مضامین فرهنگی در اینترنت
- فراهم ساختن منابع برای آموزگاران، پژوهشگران و مخاطبان عام
- ظرفیت‌سازی برای موسسه‌های مشارکت‌کننده جهت کم کردن خلا دیجیتالی درون و میان کشورها


این کتابخانه اینترنتی برپایه مدالی طراحی شده است که در سال ۲۰۰۷ در اختیار مقام‌های یونسکو قرار گرفته است. پیشتر شرکت اینترنتی گوگل و اتحادیه اروپا دست به راه اندازی کتابخانه دیجیتال زده بودند.