يک مقام منطقه خود مختار پوتلند سومالی اعلام کرد دزدان دريايی حاضرند ملوانان و کشتی ربوده شده ايرانی را در قبال دريافت باج دو ميليون دلاری آزاد کنند.
به گزارش خبرگزاری «رويترز»، عبدالقادر موسی يوسف، وزير امور کشتیرانی منطقه خودمختار پوتلند، گفت که ۲۸ خدمه کشتی ايران ديانت که دو شهروند روسيه، دو پاکستانی و يک سوری نيز در میان آنها حضور دارند، به محض پرداخت دو ميليون دلار باج توافق شده آزاد می شوند.
او گفته است که «بر سر اين باج توافق شده است و دزدان دريايی تنها منتظر دريافت پول هستند.» با این حال وی جزئيات بيشتری در باره اينکه اين توافق با چه کسی انجام شده ارائه نکرد.
مقام های ايران تاکنون نسبت به اين خبر واکنش نشان نداده اند و تنها اعلام کرده اند که در حال تلاش برای آزادی ملوانان ايرانی هستند.
روز پنجشنبه ۳۱ مردادماه، دزدان دريايی يک کشتی ايرانی به نام «ديانت» را که در حال عبور از خليج عدن واقع در دهانه ورودی دريای سرخ بود ربودند.
سومالی از سال ۱۹۹۱ ميلادی که ژنرال محمد زياد باره سرنگون شد، فاقد حکومت مرکزی قدرتمند است.
- «پوتلند دو هفته پيش از دزدان دريايی خواسته که اين کشتی ايرانی را که گفته می شود اسلحه به اريتره می برده، تحويل دهند. من غذا و انواع کالاها را در اين کشتی را ديدم اما نمی دانم چه چيزی زير آن پنهان است.»
- وزیر امور کشتیرانی منطقه پوتلند
اين کشور که در شاخ قاره آفریقا قرار دارد، در حال حاضر به چهار منطقه خود مختار تقسيم شده است.
در سال های اخير سواحل سومالی تبديل به منطقه ای امن برای دزدان دريايی و نا امن ترين منطقه جهان برای کشتی ها عبوری شده است.
محمدحسين داجمر، مدير عامل شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی، ساعاتی بعد از اعلام ربوده شدن کشتی ايرانی اعلام کرد که کشتی حامل ۴۰ هزار تن سنگ آهن و در حال انتقال بار خود از چين به هلند بوده است. او همچنين تعداد کارکنان کشتی را بيش از ۲۰ نفر اعلام کرد.
اين در حالی است که وزير امور کشتیرانی منطقه پوتلند در گفت و گو با خبرگزاری «رويترز» درباره محموله کشتی گفته است: «پوتلند دو هفته پيش از دزدان دريايی خواسته که اين کشتی ايرانی را که گفته می شود اسلحه به اريتره می برده، تحويل دهند. من غذا و انواع کالاها را در اين کشتی را ديدم اما نمی دانم چه چيزی زير آن پنهان است.»
دزدان دريايی، در روز پنجشنبه ۳۱ مردادماه علاوه بر کشتی ايرانی، يک تانکر ژاپنی و يک کشتی آلمانی را هم ربودند. پس از آن خبر دزديده شدن يک نفتکش مالزيايی با ۳۹ خدمه هم در اين منطقه منتشر شد.
در پی ربوده شدن اين کشتی ها، سازمان بين المللی امور دريايی اعلام کرده است که يک ناو جنگی از سوی نيروی بين المللی دريايی برای يافتن اين کشتی ها در منطقه مستقر شده است.
فعاليت دزدان دريايی در سواحل سومالی، طی هفته گذشته هم ادامه يافت. سه شنبه گذشته يک قايق تفریحی بادبانی که حامل دو تبعه فرانسه بود در خليج عدن ربوده شد. در پی اين حادثه نيروی دريای فرانسه اعلام آمادگی کرد که اين دو شهروند فرانسه را آزاد کند.
پيش از اين در ماه آوريل، تکاوران فرانسوی به دزدان دريايی حمله کردند و ۳۰ نفر از سرنشينان يک قايق لوکس تفريحی را آزاد و شش دزد دريايی را دستگير کردند.
مرکز بين المللی اطلاع رسانی دزدی های دريايی به تمام کشتی هايی که در حال عبور از خليج عدن هستند و يا قصد عبور از سواحل سومالی را دارند، هشدار داده است.