هشدار بانک جهانی نسبت به پیامدهای بحران مالی در جهان

به گفته رييس بانک جهانی، تراز مالی بسياری از کشورهای فقير پيش از بحران مالی جهانی نيز به حد نامطلوبی رسيده بود.

رابرت زوليک، رييس بانک جهانی، هشدار داد که بحران مالی در جهان، پس از بالا رفتن بهای مواد غذايی و سوخت، می تواند ضربه ديگری به کشورهای فقير بزند.


وی با ابراز نگرانی از سرايت بحران مالی جهانی به کشورهای در حال توسعه، اعلام کرد که تراز مالی بسياری از کشورهای فقير پيش از اين بحران نيز به دليل بالا رفتن قيمت های اقلام وارداتی به حد نامطلوبی رسيده بود.


رابرت زوليک که در نشستی در حاشيه مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کرده بود، گفت: «من از امواج اين بحران مالی نگرانم» که به گفته او، می تواند کشورهای در حال توسعه را به شرايط دشوارتری بکشاند.


به گفته رييس بانک جهانی، اگر تقاضا برای توليدات کشورهای در حال توسعه افت کند، سرمايه گذاری کاهش يابد و بحران مالی بر تجارت جهانی اثر بگذارد، اين کشورها متحمل خسارت خواهند شد.


دومينيک استراوس کان، مدير صندوق بين المللی پول، اعلام کرد بحران مالی جهانی ۱.۳ تريليون دلار خسارت به بار آورده است.

از سوی ديگر، دومينيک استراوس کان، مدير صندوق بين المللی پول، روز چهارشنبه اعلام کرد که بحران مالی جهانی ۱.۳ تريليون دلار خسارت به بار آورده است؛ آخرين رقمی که پيش از اين اعلام شده بود، يک تريليون دلار بود.


صندوق بين المللی پول همچنين پيش بينی کرده است که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸ با دو درصد کاهش نسبت به سال گذشته، به سه درصد برسد. برپايه اين پيش بينی، در سال ۲۰۰۹ رشد اقتصاد جهانی از چهار درصد فراتر نخواهد رفت.

در این میان، بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه ميزبان قريب به ۱۰۰ نفر از سران کشورهای جهان خواهد بود تا درباره راهکارهای موثر برای کاهش فقر به رغم بحران مالی در جهان و افزايش بهای سوخت و غذا، با آنها رايزنی کند.


سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰میلادی اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۱۵ به هشت هدف دست يابد.


از بين بردن فقر و گرسنگی شديد، دستيابی به آموزش ابتدايی در همه جهان، بهبود برابری جنسی، کاهش مرگ و مير کودکان، بهبود بهداشت مادران، مبارزه با بيماری هايی مانند ايدز، ثبات زيست محيطی و ايجاد مشارکت جهانی برای توسعه، از هدف های سازمان ملل متحد است که بايد تا سال ۲۰۱۵ میلادی تحقق يابد.