سازمان آتشنشانی تهران روز شنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد آتش در بازار گل در جاده خاوران خاموش شد اما ۳۲ غرفه سوخت و خسارات زیادی به غرفهها وارد شد؛ این آتشسوزی تلفاتی در برنداشت.
خبر وقوع آتشسوزی در بازار گل «امام رضا» در جنوب شرقی تهران ابتدا در شبکههای اجتماعی منتشر شد و کاربران این شبکهها تصاویر و ویدئوهایی از این آتشسوزی را به اشتراک گذاشتند.
ساعاتی بعد جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران، اعلام کرد که آتش خاموش شده اما ۳۲ غرفه این بازار گل سوخته است.
به گزارش رسانههای ایران، آقای ملکی با اشاره به اینکه آتشسوزی ساعت پنجونیم بامداد به این سازمان اطلاع داده شد گفت آتشنشانان از سه ایستگاه به محل اعزام شدند و «پس از مدتی تلاش موفق به خاموش کردن آتش شدند».
به گفته او، «این حادثه مصدوم و تلفات جانی بر جای نگذاشت اما شاهد خسارات زیاد به غرفههای آسیبدیده بودیم».
سخنگوی آتشنشانی تهران به «ناایمنی» این محل در برابر آتشسوزی اشاره کرده و گفته قبلا بارها اعلام شده است که ایمنی این مجموعه نیاز به بازنگری دارد.
در یک ماه و نیم اخیر آتشسوزیهای متعددی در مراتع و جنگلهای ایران و همچنین در برخی اماکن تاریخی و صنعتی شهرها یا پارکهای تهران روی داده است.
شماری از مقامهای جمهوری اسلامی علت این آتشسوزیها را عمدتا گرم شدن هوا یا اختلافات کشاورزی و دامداری ذکر میکنند، اما شمار دیگری از مقامها نیز به عمدی و مشکوک بودن آتشسوزیها اشاره کرده و از برخی بازداشتها در این ارتباط خبر دادهاند.
در همدان دو مکان تاریخی و مذهبی ظرف یک ماه اخیر دچار آتشسوزی مشکوک بوده است: آرامگاه استر و مردخای، و کلیسای مریم مقدس.
بیشتر در این باره: آرامگاه استر و مردخای در «آتش سوزی آسیبی ندیده»، پرونده در دست «بررسی است»در برخی تأسیسات صنعتی نیز حریقهایی روی داده است که تازهترین آن روز جمعه ۲۳ خرداد در یک انبار ضایعات در منطقه ملاشیه اهواز بود.
در تهران نیز چندین آتشسوزی در پارکها و فضاهای سبز روی داد که مقامهای شهری دستکم چهار مورد از آنها را مشکوک دانستند: آتشسوزی در محوطه دریاچه خلیج فارس، پارک چیتگر، بوستان ولایت و بوستانی در پاسداران.
حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران، ٢٠ خرداد گفت هر چهار آتشسوزی عمدی بوده و «افرادی در همین رابطه بازداشت شده و در حال بازجویی هستند».
سمیه رفیعی، رئیس کمیسیون محیط زیست در مجلس جدید، نیز درباره آتشسوزی در بوستانهای تهران گفت: «سریالی بودن این قضیه این نگاه را ایجاد میکند که این موضوع نمیتواند اتفاقی باشد وتعمدی بوده است».
زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر تهران، هم آتش سوزی در بوستانهای تهران را عمدی دانست و گفت آتش زدن عمدی پارکها «میتواند با هر هدفی، از ایجاد تشویش تا ایجاد نا امنی و آشوب» صورت گرفته باشد.
با این حال شماری دیگر از مقامهای سعی کردهاند این آتشسوزیها را عادی جلوه دهند. از جمله انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، ۱۸ خرداد گفت آتش سوزیهای اخیر «اغلب سهوی» بوده و موارد عمدی «جزئی» بوده و برخی افراد در این ارتباط دستگیر شدهاند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران نیز از دو نوع «آتشسوزی عمدی» سخن گفته است: یک مورد همان چیزی است که با «انگیزه خرابکاری» صورت میگیرد، و نوع دوم که «تعمدی است اما به قصد خرابکاری نیست».
علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی،نیز گفته است حدود ۱۰ درصد از آتش سوزیهای اخیر در کشور عامدانه ایجاد شده و ۱۵۰ نفر در ارتباط با آن بازداشت شدهاند.