هاشمی شاهرودی به دلیل «بیماری جدی» در هانوفر تحت درمان است

دولت آلمان می‌گوید که محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، به دلیل «بیماری جدی» به دنبال درمان در این کشور بوده و به «دلایل معتبر پزشکی» با این درخواست موافقت شده است.

محمود هاشمی شاهرودی از چند هفته پیش در مجامع عمومی، از جمله جلسات درس و جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام ظاهر نشده، و روز دوم دی ماه فرزند او خبر داد که آقای شاهرودی برای «تکمیل دوره درمان» به خارج از کشور سفر کرده است.

گرچه فرزند آقای شاهرودی به محل درمان او اشاره نکرده بود، اما در جریان تجمعات که ایرانیان خارج از کشور در حمایت از اعتراض‌های سراسری در ایران برگزار کردند، مشخص شد که این مقام ارشد سیاسی در ایران در بیمارستانی در هانوفر آلمان بستری است.

در آن زمان فرزند آقای شاهرودی بدون اشاره به جزئیات بیماری پدرش مدعی شده بود که او در «سلامت کامل» به سر می‌برد، و به زودی به کشور باز می‌گردد.

موضوعی در تناقض با گفته‌ای سخنگوی وزارت خارجه آلمان که روز دوشنبه تأکید کرد آقای شاهرودی به دلیل «بیماری جدی» به دنبال درمان در آلمان بوده است.

راینر برول، بدون اشاره به جزئیات بیشتر تأیید کرد که آقای شاهرودی چند هفته است که در بیمارستانی در هانوفر بستری است و یادآور شد که به «دلایل معتبر پزشکی» با درخواست او برای درمان در آلمان موافقت شده است.

روز یکشنبه ۱۷ دی ماه پرویز داودی، مسئول دفتر آقای شاهرودی، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم این ادعا را تکرار کرد که حال آقای شاهرودی «مساعد شده» و «ایشان به زودی به کشور باز خواهد گشت».

آقای داودی گفته بود که «تمام بخش‌های درمان آیت‌الله هاشمی شاهرودی در ایران انجام شده» و او برای «انجام مرحله نهایی درمان» و «به دستور پزشکان ایرانی»، «مجبور به عزیمت به آلمان» شده است.

مسئول دفتر آقای شاهرودی همچنین ادعا کرده بود که «این سفر بنا به توصیه مؤکد پزشکان و به‌خلاف میل آیت‌الله هاشمی شاهرودی انجام شده است و اگر ضرورت پزشکی اقتضا نمی‌کرد، هیچ دلیلی برای اعزام ایشان به آلمان نبود».

روز دوشنبه نیز قائم مقام وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که این وزارتخانه در جریان «جزئیات احوال» آقای شاهرودی است، اما اعلام این جزئیات «باید با صلاحدید خود و خانواده او انجام شود».

«سفر درمانی» آقای هاشمی شاهرودی به آلمان، حاشیه دیگری هم داشت و آن دیدار مجید سمیعی، جراح سرشناس ایرانی، با این مقام ارشد سیاسی ایران در بیمارستان محل بستری شدن اوست.

تصویری که از این دیدار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که این جراح مغز و اعصاب مقیم هانوفر، در اتاق محل بستری شدن آقای شاهرودی با او دیدار داشته است.

پس از اعتراض‌ها به این موضوع، یکی از چندین حساب کاربری وابسته به آقای سمیعی در اینستاگرام، اطلاعیه‌ای را منتشر کرد که در آن ضمن رد این ادعا که آقای شاهرودی «بیمار پروفسور سمیعی» است، تأکید شده که او طبق «قسم پزشکی» ملزم به مداوای بیماران بدون در نظر گرفتن «جنس، نژاد، مذهب و پیشینه بیمار» است.

حضور آقای شاهرودی در بیمارستانی در هانوفر آلمان، به تجمعاتی اعتراضی در مقابل این بیمارستان در روزهای گذشته منجر شد و تجمع‌کنندگان خواستار بازداشت و محاکمه این مقام پیشین دستگاه قضایی به اتهام نقض حقوق بشر در ایران هستند.

روز دوشنبه نیز روزنامه پرتیراژ بیلد آلمان تیتر اصلی صفحه اول خود را به همین موضوع اختصاص داد؛ با این تیتر که «قاضی مرگ در ایران، بیماری ویژه در آلمان».

محمود هاشمی شاهرودی در اردیبهشت ماه نیز در بیمارستان بستری شده و مورد عمل جراحی قرار گرفته بود.

در آن زمان در حالی که برخی از وب‌سایت‌ها دلیل بستری شدن او را «سرطان» اعلام کرده بودند، محمدصادق فاضلی، پزشک آقای شاهرودی، گفته بود که او به علت «بیماری گوارشی نسبتاً شایع» جراحی شده است.

در گمانه‌زنی‌ها از محمود هاشمی شاهرودی به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای رهبری آینده جمهوری اسلامی نام برده می‌شود.

آقای هاشمی شاهرودی، رئيس منصوب رهبر جمهوری اسلامی در هيئت عالی حل اختلاف و تنظيم روابط قوای سه‌گانه، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری و عضو فقهای شورای نگهبان است.

او که از سال ۷۸ تا ۸۸ رئيس قوه قضائيه ایران بود، بنيان‌گذار مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق از گروه‌های مهم شيعه در آن کشور است.

محمود هاشمی شاهرودی در نجف عراق به دنيا آمده و ترديد‌ها در خصوص مليت عراقی او باعث شده بود تا رياست او بر قوه قضائيه در سال ۷۸ مورد اعتراض تعدادی از نمايندگان دوره ششم مجلس شورای اسلامی قرار بگيرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های آسوشیتدپرس، تسنیم، ایسنا، و رادیو فردا؛ م.ا.