دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد، حکم اعدام حمیدرضا باقری دِرمنی که به «سلطان قیر» معروف شده است، بامداد روز شنبه اول دیماه، اجرا شده است.
حمیدرضا باقری درمنی، به اتهام افساد فیالارض از طریق تشکیل شبکه کلاهبرداری و رشاء به اعدام و همچنین رد مال به میزان یک هزار و ۸۷ میلیارد تومان، محکوم شده بود.
با اعتراض وکیل آقای باقری درمنی، پرونده به دیوانعالی ایران ارسال شد، اما دیوانعالی نیز رأی صادره شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران را تأیید کرد.
به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، پرونده حمیدرضا باقری درمنی و مرتبطین با او مشتمل بر ۱۵۶ جلد و بیش از ۲۵ هزار برگ بوده است.
بیشتر در این باره: حمید باقری درمنی؛ از ستاد انتخاباتی ولایتی تا دادگاه اخلاگران اقتصادیپرونده اتهامات «سلطان قیر»، با شکایت شرکت پالایش نفت جی، بانک ملی، بانک گردشگری، صرافی اقتصاد نوین و سامان مجد در دادسرای عمومی و انقلاب تهران رسیدگی شده است.
در اتهامات انتسابی به باقری درمنی، افساد فی الارض از طریق کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری با وصف سردستگی از شرکت نفت جی به میزان ۳۲۲ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر، مشارکت در شروع کلاهبرداری از شرکت بیمه ایران با وصف سردستگی، مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از بانک ملی ایران با وصف سردستگی دیده میشود.
باقری درمنی با همدستی مرتبطین خود و با پرداخت رشوه و تبانی با کارشناسان، املاک را به چند برابر قیمت واقعی ارزشگذاری و به بانک ارائه میداد، از جمله ملکی که حدود ۴۰ میلیارد تومان ارزش داشته با پرداخت رشوه و تبانی به ۱۲۷ میلیارد تومان ارزشگذاری و در رهن شرکت نفت جی قرار داد.
باقری درمنی برای اخذ تسهیلات از بانک نیز متوسل به جعل اسناد شده و با اسناد ملکی جعل شده که از جمله با سند جعلی از بانک گردشگری مبلغ شش میلیارد تومان تسهیلات گرفته است.
به گفته قاضی عباسی، بازپرس پرونده باقری درمنی، او همچنین دارای «پروندههای قضایی گوناگون در زمینه قاچاق کالا و پولشویی با ارزش نجومی و پروندههای معوقات بازپرداخت وامهای بانکی و قاچاق شمش طلا» نیز بودهاست.
اتهامات باقری دِرمنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی محمد صلواتی در ۹ جلسه رسیدگی و منجر به صدور حکم اعدام برای او شد.
در جریان بررسی اتهامات آقای باقری درمنی، گزارشهایی مبنی بر ارتباط او با بابک زنجانی، دیگر متهم فساد اقتصادی که زندانی است، منتشر شد که درمنی آن را رد کرد.
بیشتر در این باره: ادعای تلاش برای فراری دادن یک متهم اقتصادی «در ازای دریافت ۱۰ میلیارد تومان»اما در جلسات بررسی اتهامات بابک زنجانی، بارها نام حمیدرضا باقری درمنی به میان آمده بود. از جمله آنکه گفته شد، باقری درمنی پیش از بازداشت بابک زنجانی با طراحی برنامهای قصد داشته تا از او کلاهبرداری کند بدین ترتیب که باقری درمنی در جلسهای ناگهانی در یک زمین بیسبال به بابک زنجانی خبر میدهد که به زودی بازداشت می شود اما او میتواند زنجانی را از مهلکه نجات دهد و حتی حاضر است چکی به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به فرد یا افرادی بدهد تا برنامه نجات بابک زنجانی را فراهم آورند که گویا به نتیجه نرسیده است.
یک هفته پیش از اعدام باقری درمنی، برخی خبرگزاریهای ایران از ناکام ماندن نقشه فراری دادن او خبر دادهبودند.
در این زمینه خبرگزاری مهر نوشته بود، افرادی که نقشه فراری دادن این متهم را کشیده و در تلاش برای اجرای آن بودند، دستگیر شدهاند.
وبسایت سحامنیوز، نیز هفته پیش فایلی منتسب به حمید باقری درمنی منتشر کرد که او در آن خطاب به رهبر جمهوری اسلامی میگفت قربانی بازی سیاسی «آقایان لاریجانی و احمدینژاد» شده است.
سحام نوشته بود، در پشت پرده حکم اعدام حمید باقری درمنی ملقب به سلطان قیر انتقام صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه از این متهم است.
حمیدرضا باقری دِرمنی پیش از این نیز در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۸ در پروندههای دیگری نیز محکوم شده بود.
آقای باقری درمنی در سال ۸۵ به جرم قاچاق، به ضبط کالا و مبلغ ۱.۱ میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد، در سال ۸۸ نیز درمنی با شکایت بانک مرکزی، بانک سپه، بانک کشاورزی و بانک ملی در خصوص اخذ تسهیلات ارزی به مبلغ حدود ۹.۹ میلیون دلار به سیزده ماه حبس و رد مال در حق شکات محکوم شده بود.
در آبان ماه امسال، وحید مظلومین معروف به «سلطان سکه» و همدست او محمداسماعیل قاسمی به اتهامات مشابهی با حمیدرضا باقری درمنی یعنی افساد فیالارض در تهران اعدام شدند.