آغاز بارش‌های جدید؛ شمار جان‌باختگان سیل به ۶۷ تن رسید

بنابر اعلام پزشکی قانونی ایران، تاکنون جان باختن ۶۷ تن بر اثر سیل یا حوادث مرتبط با آن تایید شده که ۱۵ تن از آنان در استان لرستان بودند.

در حالی که وضعیت برخی مناطق سیل‌زده در ایران، به ویژه در استان لرستان، همچنان نامطلوب گزارش شده، سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید که در ۹ استان فعال خواهد بود خبر داده و پزشکی قانونی ایران نیز جان باختن ۶۷ نفر بر اثر سیل و حوادث مرتبط با آن را تایید کرد.

بنا بر پیش‌بینی سازمان هواشناسی ایران، بارش‌ها از عصر جمعه به طور پراکنده آغاز می‌شود و روزهای شنبه و یک‌شنبه استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و شمال فارس شاهد بارش باران بین ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر و استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان شاهد بارش‌ بین ۳۰ تا ۵۰ میلی‌متر خواهند بود.

از سوی دیگر وضعیت در شهرهای استان لرستان که در موج دوم سیل ایران بیشترین آسیب‌ها را دید، همچنان نامطلوب گزارش شده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز جمعه در بازدید از شهرستان پلدختر گفت که سیل اخیر «بیش از همه استان‌ها» به لرستان آسیب زد و بزرگ‌ترین آسیب نیز مربوط به راه‌های ارتباطی، پل‌ها و جاده‌ها بوده است.

اسد عبداللهی، فرماندار خرم‌آباد، نیز روز جمعه گفت هنوز دسترسی به ۱۳۲ روستای اطراف این شهر مشکل است و دست‌کم ۱۲ روستا همچنان مشکل آب آشامیدنی دارند و برق ۲۷ روستا نیز هنوز قطع است.

به گفته کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران، در حال حاضر سه‌ هزار نیرو در شهر پلدختر مشغول لایروبی خیابان‌ها هستند.

درباره دسترسی دیرهنگام امدادگران به مناطق سیل‌زده و همچنین آشفتگی در نحوه توزیع کمک‌ها انتقادهای فراوانی از سوی ساکنان مناطق سیل‌زده مطرح شده است.

گستردگی انتقادها از نحوه کمک‌رسانی به سیل‌زدگان تا حدی است که مجریان تلویزیون دولتی ایران بارها به این انتقادها اشاره کرده‌ و مقام‌های اجرایی نیز گاه به آن پاسخ داده‌اند.‎

علی‌اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران «بی‌نظمی و عدم امنیت» را دو مانع اصلی بر سر توزیع مناسب اقلام امدادی ذکر کرد.

با این حال عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز جمعه گفت: «مرحله اول که مقابله با سیل بود به‌خوبی طی شد و اکنون دوره دوم یعنی خدمات‌رسانی شامل اسکان موقت، تغذیه، بهداشت و کمک‌رسانی‌ها آغاز شده است.»

از سوی دیگر وضعیت در برخی شهرهای استان خوزستان، از جمله شهر گوریه، بحرانی توصیف شده و مقام‌های مسئول از احتمال ورود سیل به این مناطق در ساعات آینده خبر داده‌اند.

با این حال کیامرث حاجی‌زاده، رئیس ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان، با اشاره به این که «آب هنوز وارد شهر گوریه نشده» گفت: در حال حاضر ماشین‌آلات و نیروهای ارتش در گوریه مستقر هستند و برای جلوگیری از ورود آب به شهر و ایجاد دایک، قصد داریم «کانال اصلی نیشکر امام را منفجر کنیم».

در استان گلستان نیز بارش‌ جدید به بالا آمدن سطح آب در معابر شهری آق‌قلا تا میزان ۳۰ سانتی‌متر منجر شده است.

به گفته امانگلدی ضمیر، فرماندار آق‌قلا، سیلاب و روان‌آب‌های ناشی از ذوب برف و بارش‌ پراکنده در منطقه زرین‌گل و همچنین افزایش ظرفیت گرگان‌رود از عصر پنج‌شنبه بار دیگر سطح آب را در محلاتی که طی دو روز گذشته وضعیت بهتری داشتند دوباره بالا برد.

آمار غیررسمی مختلفی درباره تعداد جان‌باختگان سیل اخیر ایران اعلام شده، اما پزشکی قانونی روز جمعه اعلام کرد تاکنون مرگ ۶۷ تن بر اثر سیل تایید شده است.

احمد شجاعی، رئیس پزشکی قانونی ایران، به خبرگزاری فارس گفت در اثر سیل یا حوادث مرتبط با آن تاکنون ۲۱ نفر در استان فارس، ۱۵ نفر در لرستان، ۸ نفر در گلستان، ۶ نفر در مازندران، ۵ نفر در همدان، ۳ نفر در خراسان شمالی، ۲ نفر در محور رشت – قزوین، ۲ نفر در کهگیلویه و بویراحمد، و یک نفر در هر یک از استان‌های خوزستان، کرمانشاه، سمنان، قم و خراسان رضوی جان باخته‌اند.

همزمان خبرگزاری ایرنا با انتشار یک داده‌نما به تأثیر بارش‌های اخیر بر وضعیت تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور پرداخته و از جمله گفته است حجم آب تالاب گمیشان در پی سیلاب‌های اخیر صد درصد افزایش یافت.

داده‌نمای خبرگزاری رسمی ایرنا از وضعیت تالاب‌ها و دریاچه‌ها پس از سیل اخیر

همچنین به گزارش میزان، بارش‌های اخیر باعث شد حجم آب دریاچه ارومیه از مرز سه میلیارد مترمکعب عبور کند و تراز سطح آب را ۴۲ سانتی‌متر افزایش بدهد.

منابع: رسانه‌های ایران، توئیتر و رادیوفردا/ ج/ ف. دو.