رئیس سازمان نظام پزشکی ایران و همچنین شماری از مقامهای پزشکی در دو نامه جداگانه خواستار آن شدند که مدیریت بحران شیوع کرونا بر عهده سران سه قوه یا شخص رئیسجمهور با اخذ اختیارات از رهبر قرار گیرد.
دهها پزشک و رؤسای نهادهای پزشکی در نامهای خطاب به سران سه قوه جمهوری اسلامی خواستهاند که رئیسجمهور «شخصاً و با کسب اختیارات لازم در مورد نیروهای مسلح» ریاست ستاد مدیریت بیماری کرونا را بر عهده گیرد.
بر اساس این نامه که روز سهشنبه ۲۰ اسفند در برخی رسانهها از جمله خبرگزاری ایرنا منتشر شد، پزشکان و مدیران نهادهای پزشکی هدف از این پیشنهاد را «سامان یافتن بیشتر خدمات»، «هماهنگی بیشتر» و «نتیجهگیری بهتر» ذکر کرده و همچنین خواستار تأمین نیازهای وزارت بهداشت و حمایتهای لازم از این وزارتخانه شدهاند.
همزمان، شمار دیگری از پزشکان نیز نامهای را برای امضای آنلاین در اینترنت منتشر کردهاند که خواستار قرنطینه برخی شهرها و استانها، درخواست کمک از نهادهای بینالمللی و اختصاص شبکهای تلویزیونی و ۲۴ ساعته درباره شیوع کرونا در کشور شدهاند.
بیشتر در این باره: مرگ نزدیک به هزار نفر در ۳۰ استان ایران بر اثر ابتلا به کرونامحمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، نیز خواستار آن شده است که مسئولیت مدیریت بحران به عهده سران سه قوه با اخذ اختیارات لازم از رهبر قرار گیرد.
آقای ظفرقندی در نامهاش خطاب به وزیر بهداشت، به مواردی از قبیل محدودیتهای مسافرتی، تأمین نیازهای مالی و ارزی، حل مشکلات اقتصادی و به کارگیری نیروهای مسلح اشاره کرده و نوشته است حل این مسائل «از ید قدرت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ولو با اختیارات ویژه، خارج است».
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با طرح درخواستی مشابه، گفته که شرایط جنگی است و حسن روحانی باید شخصا در «قرارگاه فرماندهی سلامت مستقر شود».
در ایران پس از شیوع کرونا، ابتدا «قرارگاه مبارزه با کرونا» و سپس «ستاد ملی مبارزه با کرونا»، هر دو به ریاست وزیر بهداشت، به عنوان مسئول مقابله با شیوع ویروس کرونا در ایران معرفی شدند.
این ستاد به گفته مقامهای ارشد حکومت ایران از اختیارات کافی برای مقابله با شیوع کرونا برخودار است و طبق مصوبه شورای عالی امنیت ایران، اختیار قرنطینه کردن شهرها را نیز دارد.
با وجود این، در دو هفته گذشته برخی خواستههای وزیر بهداشت ایران، از قبیل افزایش محدودیتهای مسافرتی، منع برگزاری برخی تجمعات چندان مورد توجه قرار نگرفته و در برخی شهرها مانند قم، نهادهای مذهبی مانند تولیت حرم معصومه مانع از اجرای مصوبات دولت شدهاند.