پارلمان عراق رأی‌گیری بر سر تعیین تاریخ انتخابات را به تأخیر انداخت

پارلمان عراق روز شنبه نتوانست تاریخ پیشنهادی دولت را برای برگزاری انتخابات در روز ۱۲ مه، ۲۲ اردیبهشت ۹۷، تصویب کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز سیاستمداران کرد و سنی‌مذهب در پارلمان خواستار آن شده‌اند که برای دادن فرصت به بازگشت هزاران نفر که تحت تأثیر جنگ آواره شده‌اند، برگزاری انتخابات به تاخیر بیافتد.

سیاستمداران شیعه عراقی از جمله حیدر عبادی، نخست‌وزیر، بر برگزاری انتخابات در تاریخ تعیین‌شده در روز ۱۲ ماه مه تأکید می‌کنند و گفته‌اند که تأخیر در برگزاری انتخابات خلاف قانون اساسی است.

سلیم الجبوری، رئیس سنی‌مذهب پارلمان عراق پس از پایان جلسه روز شنبه در بغداد، اظهار امیدواری کرد که پارلمان بتواند روز دوشنبه تاریخ قطعی انتخابات را تعیین کند.

حیدر عبادی با توجه به افزایش محبوبیت خود در میان اکثریت شیعه مذهب عراق پس از رهبری جنگ سه ساله علیه پیکارجویان گروه حکومت اسلامی، قصد دارد بار دیگر برای نخست‌وزیری نامزد شود.

سفارت آمریکا در بغداد روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفته بود که «به تأخیر انداختن انتخابات سرمشق خطرناکی خواهد بود، خلاف قانون اساسی است و به توسعه دمکراتیک طولانی مدت عراق لطمه خواهد زد».

دولت آمریکا به نوعی اقدام دولت حیدر عبادی برای بیرون راندن نیروهای کرد عراق از ناحیه نفت خیر کرکوک در ماه اکتبر را پذیرفته است، هر چند کردهای عراق متحدان قدیمی‌تر دولت آمریکا به حساب می‌آیند.

در نتیجه تصرف این مناطق توسط نیروهای دولتی عراق با کمک شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران، ده‌ها هزار خانواده کرد آواره شده‌اند.

سازمان ملل متحد می‌گوید رقم کل افرادی که در داخل عراق آواره شده‌اند، حدود ۲.۶ میلیون نفر و اکثر آنها اعراب سنی مذهبی هستند که سابقاً در مناطق تحت کنترل گروه «خلافت اسلامی» زندگی می‌کردند.

بر اساس یک نظام تقسیم قدرت بین اقلیت‌های قومی و مذهبی عراق که پس از سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ به اجرا گذاشته شد، مقام نخست‌وزیری همواره در اختیار یک سیاستمدار شیعه خواهد بود.

مقام ریاست جمهوری که اساساً تشریفاتی است به یک سیاستمدار کرد داده می‌شود و ریاست پارلمان از میان اعضای سنی این نهاد انتخاب می‌شود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر./م.ا.