کسری نوری، از دراویش گنابادی، به ۱۲ سال حبس محکوم شد

وبسایت «مجذوبان نور» که خبرهای مربوط به دراویش گنابادی را پوشش می‌دهد گزارش کرده که کسری نوری، از مدیران این وبسایت که زندانی ست، به ۱۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال تبعید به شهرستان «ثلاث باباجانی» و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده است.

بنابر همین گزارش، این حکم را قاضی احمدزاده، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، و بدون حضور کسرا نوری در دادگاه صادر کرده است.

دو روز پیش، همسر یکی از دراویش زندانی بدون اشاره به اسامی خبر داده بود که از دراویش زندانی که در اعتراض به «عدم دادرسی عادلانه» حاضر به شرکت در دادگاه نشده‌اند، پنج نفر به طور غیابی به حبس‌هایی بین ۱۲ تا ۱۳ سال محکوم شده‌اند.

کسری نوری یکم اسفند گذشته پس از آنکه مورد ضرب و جرح نیروهای لباس‌شخصی در خیابان پاسداران قرار گرفت بازداشت شد و از آن زمان در بازداشتگاه اطلاعات و سپس «زندان تهران بزرگ» معروف به «فشافویه»، زندانی است.

به گزارش «مجذوبان نور»، کسری نوری در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ نیز به خاطر فعالیت رسانه‌ای برای درویشان گنابادی در زندان‌های شیراز و اوین تهران در حبس بود.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، سه‌شنبه گذشته گفته بود که برای ۳۳۰ درویش زندانی از جمله ۲۵ نفری که در دادگاه حاضر نشده‌اند، حکم صادر شده است.

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر روز ۲۶ اردیبهشت با اشاره به محاکمه دراویش بازداشت‌شده همراه با «پنهانکاری»، این اقدام را «مضحکه‌ عدالت» و «نقض آشکار موازین بین‌المللی» خوانده بود.

تجمع اعتراضی دراویش گنابادی در ۳۰ بهمن سال ۹۶ در اطراف خانه نورعلی تابنده، رهبر این سلسله، با دخالت نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی‌های موتورسوار به خشونت کشیده شد.

بنابر گزارش‌ها، ۵۰۰ درویش در این درگیری‌ها بازداشت شدند که ۳۶۰ نفر از آنها هنوز زندانی هستند.

محمدرضا ثلاث، یکی از دراویش گنابادی نیز که از سوی دادگاه متهم شده بود که سه مأمور پلیس را با اتوبوس زیر گرفته است، ۲۸ خرداد اعدام شد.

زینب طاهری، وکیل آقای ثلاث، تاکید داشت او بی‌گناه است و سازمان عفو بین‌الملل نیز گفته بود اعدام او «عدالت را قربانی می‌کند».

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در سخنرانی خود در جمع گروهی از آمریکاییان ایرانی‌تبار از بازداشت‌های اخیر درایران از جمله بازداشت کاربران شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، صدور احکام زندان و اعدام دراویش و «سرکوب» اقلیت‌های مذهبی و موارد دیگر انتقاد کرده بود.

با استفاده از «مجذوبان نور»، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا / ج