واکنش‌ها به حمله لفظی یزدی علیه آملی لاریجانی؛ مطهری: خصوصی انتقاد کنند

علی مطهری از اینکه محمد یزدی سخنانش علیه صادق آملی را علنی بیان کرده انتقاد کرد و گفت این سخنان «شائبه رقابت» ایجاد می‌کند

حمله لفظی محمد یزدی، عضو شورای نگهبان، علیه صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رسانه‌های ایران و شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده داشته و علی مطهری، نماینده مجلس، و همچنین مرتضی مقتدایی، عضو جامعه مدرسین حوزه، نیز از این سخنان انتقاد کرده‌اند.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، به وبسایت «اعتماد آنلاین» گفته است: «بهتر است روحانیون انتقادات‌شان را خصوصی مطرح کنند» زیرا به گفته او «مطرح شدن این صحبت‌ها در فضای رسانه‌ای بر روحیه مردم اثر می‌گذارد و شائبه رقابت بین آنها را ایجاد می‌کند».

علی مطهری همچنین گفته است وقتی صادق آملی موضوع «رفتن به نجف به دلیل دستگیری رئیس دفترش» را تکذیب کرده «باید اعتماد کنیم».

خبرگزاری فارس به نقل از مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گزارش داد که سخنان منسوب به محمد یزدی «سندیت ندارد» و «تنها مرجع اخبار مربوط به آیت‌الله یزدی» وبسایت جامعه مدرسین است.

بیشتر در این باره: خامنه‌ای با صادق لاریجانی چه می‌‌کند؟

با این حال مرتضی مقتدایی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه محمد یزدی چنین سخنانی را پیش از این نیز در جلسات خصوصی بر زبان رانده بود و این بار علنی گفته است، از او انتقاد کرد که این حرف‌ها باید در دوره ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه مطرح می‌شد؛ «اگر در آن زمان مطرح نشد و سکوت کردند، باید همیشه سکوت کنند».

شماری از روزنامه‌های چاپ تهران نیز که روز شنبه با عناوینی همچون «صدا و سیما مواجهه با لاریجانی‌ها را کلید زدند» به این موضوع پرداخته بودند، روز یکشنبه با تیترهایی مانند «پس‌لرزه‌های اظهارات جنجالی آیت‌الله یزدی» به بازتاب واکنش‌ها پرداختند.

با این حال به نوشته ایرنا، این موضوع تنها «مورد توجه رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب قرار گرفته اما هیچ‌یک از رسانه‌های منتسب به جریان اصولگرا به این موضوع نپرداخته‌اند».

حملات اصولگرایان علیه صادق آملی لاریجانی پس از آن آغاز شد که سخنگوی قوه قضائیه ۲۵ تیر تایید کرد اکبر طبری، معاون امور اجرایی صادق لاریجانی هنگام ریاستش بر این قوه، به اتهام فساد مالی بازداشت شده است.

پس از افزایش انتقادها علیه صادق لاریجانی، نامه‌ای منسوب به او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن خطاب به رهبر جمهوری اسلامی تلویحا گفته بود در اعتراض به بازداشت طبری به نجف مهاجرت خواهد کرد.

با اینکه روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام چنین نامه‌ای را تکذیب کرد، اما اظهارات محمد یزدی واکنشی به مفاد همین نامه بود.

بیشتر در این باره: «لاریجانی‌زدایی» یا «دعوای زودهنگام رهبری»؟

محمد یزدی در یک سخنرانی که یکشنبه گذشته در قم ایراد شده و جزئیات آن را روز شنبه ۲۶ مرداد فرید مدرسی، روزنامه‌نگار حوزوی، منتشر کرد بشدت به صادق آملی لاریجانی تاخته بود.

بنابر همین گزارش، محمد یزدی بدون نام بردن از صادق لاریجانی گفته بود: «فلانی می‌گوید اگه این کار را نکنید نجف می‌روم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به‌هم می‌خورد؟ شما در قم بودن‌تان هم خیلی موثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید».

محمد یزدی همچنین بدون نام بردن از اکبر طبری گفته بود: «رئیس دفتری که ده سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می‌شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟ به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند!... از کجا آوردی ساختی؟»

در هفته‌های اخیر شبکه‌های مختلف تلویزیون حکومتی ایران، حملاتی صریح و بی‌سابقه علیه صادق آملی لاریجانی مطرح کرده و به عنوان مثال، از «حوزه علمیه مجلل» او بشدت انتقاد کردند.

تاکنون واکنشی از سوی صادق آملی لاریجانی به حملات اخیر منتشر نشده است.

صادق لاریجانی پس از ده سال ریاست بر قوه قضائیه به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران منصوب شد.

همچنین رهبر جمهوری اسلامی در تیرماه گذشته صادق لاریجانی و محمد یزدی را برای یک دوره دیگر به عنوان عضو گروه فقهای شورای نگهبان منصوب کرد.