منوچین: سیاست فشار حداکثری علیه ایران جواب داده است

استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اشاره به اینکه هدف از سیاست فشار حداکثری علیه ایران «ممانعت از ارسال پول برای فعالیت‌های تروریستی» بود، گفت این سیاست جواب داده است.

آقای منوچین روز شنبه ۲۳ آذر در یکی از میزگردهای «انجمن دوحه» در قطر گفت: ما خواهان ثبات در منطقه هستیم «اما ایران تروریسم صادر کرده و برای همسایگانش دردسر می‌آفریند».

او با اشاره به حمله چند هفته پیش به تأسیسات نفتی آرامکو در خاک عربستان سعودی گفت: «این حمله‌ای تحریک‌آمیز بود. حمله‌ای به انرژی یک کشور؛ که البته فقط متوجه عربستان سعودی نبود و در واقع تمامی صنعت انرژی و اقتصاد جهانی را هدف گرفت.»

حمله به تأسیسات نفتی آرامکو ۲۳ شهریور روی داد. شبه‌نظامیان حوثی مسئولیت این حملات را برعهده گرفتند اما عربستان سعودی، آمریکا و کشورهای اروپایی اعلام کردند شواهدی «روشن و قانع‌کننده» وجود دارد که نشان می‌دهد ایران پشت این حملات است. مقام‌های جمهوری اسلامی این اتهام را رد می‌کنند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، اعلام کرده که قادر نیست «به طور مستقل تایید کند» که موشک‌ها و پهپادهای مورد استفاده در این حملات «منشأ» ایرانی داشته‌اند.

بیشتر در این باره: سازمان ملل نمی‌تواند ایرانی بودن تسلیحات حمله به تاسیسات عربستان را تائید کند


استو منوچین در این نشست در پاسخ به سوالی درباره واکنش احتمالی آمریکا به رویدادهای مشابه حمله به آرامکو در آینده، گفت: «پیشاپیش درباره پاسخ آمریکا چیزی نمی‌گویم اما این را می‌گویم که نیروهای ما بنابر رویکرد دفاعی آنجا حضور دارند.»

او با اشاره حضور نظامی آمریکا در کشورهای قطر و بحرین، گفت: «ما همکاری بسیار نزدیکی با یکدیگر برای مقابله با تأمین مالی تروریسم داریم. این همکاری فقط برای آمریکا نیست. این برای آزادی انرژی در جهان است.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا در عین حال تأکید کرد که تحریم‌ها مانع از داد و ستد اقلام بشردوستانه نمی‌شود و واشینگتن در حال همکاری با سوئیس برای راه‌اندازی مجرایی برای این کار است.

آقای منوچین گفت: «ما از مردم ایران پشتیبانی می‌کنیم. [راه‌اندازی این کانال] روش خوبی است که مطمئن شویم از این کمک‌‌ها به درستی برای کمک به مردم استفاده می‌شود و نه در جهت اهداف تروریستی.»

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۲۰ آذر گزارش داده بود که این کانال برای صادرات مواد غذایی و دارو طی ماه‌های آینده راه‌اندازی می‌شود.

بیشتر در این باره: سازوکار سوئيس برای صادرات اقلام بشردوستانه به ايران «راه‌اندازی می‌شود»

این سازوکار می‌تواند به صادرات کالاهای سوئیسی به ایران بدون نقض تحریم‌های آمریکا کمک کند.

دولت آمریکا ماه اکتبر اعلام کرد که این نوع معاملات نباید از طریق بانک مرکزی ایران انجام شوند و هیچ پولی به حساب ایران واریز نخواهد شد تا امنیت مالی صادرکنندگان سوئیسی تضمین شود.

وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنین بر حمایت این کشور از مردم ایران تاکید کرد و گفت: «ایران کشوری ثروتمند است و ما می‌خواهیم ببینیم که این ثروت صرف فراهم کردن زندگی بهتر برای مردم ایران می‌شود و نه صرف اقدامات تروریستی در سراسر منطقه.»

«انجمن دوحه» که در سال ۲۰۰۰ تأسیس شد به صورت سالانه برگزار می‌شود و به نوشته وبسایت این انجمن، به تبادل نظر درباره «چالش‌های حیاتی دنیای امروز» می‌پردازد.

علاوه بر استیو منوچین چند مقام آمریکایی دیگر، از جمله ایوانکا ترامپ، دختر و دستیار ویژه رئیس جمهوری، حضور دارند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، نیز صبح شنبه برای شرکت در این انجمن راهی دوحه شد.