ارتش اسرائیل اعلام کرد یک فلسطینی را که با خودرو و سپس با چاقو به دو یهودینشین اسرائیلی و یک نظامی این کشور «حمله» کرده، با گلوله زخمی و دستگیر کرده است.
بر اساس گزارش ارتش اسرائیل، این رخداد بامداد جمعه بیست و ششم آبان در جاده یک یهودینشین به سوی اورشلیم، بیتالمقدس، به وقوع پیوست.
ارتش اسرائیل میگوید، راننده فلسطینی «عامدانه» با خودروی در حال حرکت ابتدا دو تن از ساکنان یهودینشینهای اطراف را زیر گرفت و سپس با پیاده شدن از خودرو «با چاقو به یک افسر» حمله کرد.
منابع بیمارستانی اسرائیل گفتند، جراحت یکی از دو مجروح اسرائیلی «شدید» بوده و پس از انتقال به بیمارستانی در اورشلیم مورد عمل جراحی قرار گرفت.
اما جراحت زخمی دوم بسیار سبک بوده و افسری نیز که ظاهراً هدف حمله با چاقو بوده، زخمی نشد و او مهاجم فلسطینی عامل حمله را با گلوله زخمی و بازداشت کرد.
رسانههای اسرائیلی اعلام کردهاند که فلسطینی عامل حمله، یک نوجوان ۱۷ ساله به نام عزالدین علی قرجه از ساکنان شهرک خلخول در حومه الخلیل بود.
برخی از گزارشهای اولیه مدعی کشته شدن عامل حمله بر اثر اصابت گلوله بود اما بعداً رسانهها اعلام کردند او در بازداشت است هر چند که شدیداً زخمی است.
مرد مجروح، اسرائیلی هفتاد سالهای به نام داوید راماتی است که به وبسایت وای.نت گفته است خود او نیز مسلح بوده اما «نتوانسته از اسلحه در برخورد با راننده فلسطینی استفاده کند زیرا سرعت خودرو زیاد بود».
«گوش عتصیون»، در نزدیکی بیت المقدس، از بزرگترین یهودینشینهایی است که در دو سال و نیم اخیر شاهد حملاتی از این دست بوده است.
اما رخداد جمعه بعد از چند ماه آرامش تکرار شده است. آخرین موارد از حملات مسلحانه و نیز با چاقو در طول تابستان بر سر تدابیر امنیتی در مسجد الاقصی در بیتالمقدس رخ داد.
ارتش اسرائیل یک روز پیش از حمله جمعه، خانه یکی از مهاجمان رخدادهای تابستان را ویران کرد.
حمله به نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی، از جمله با خودرو و چاقو، از ۲۵ ماه پیش آغاز شد که در هجده ماه نخست ۴۰ اسرائیلی در این حملات کشته شدند و اسرائیل نیز در این دوره بیش از ۲۵۰ فلسطینی را از پای درآورد.
اسرائیل تأکید میکند که اکثر کشتههای فلسطینی از آغاز این نوع حملات، کسانی بودند که حملات را انجام دادند؛ به جز مواردی معدود، اکثر مهاجمان جوانان و حتی کودکان فلسطینی بودند.
فلسطینیها این حملات را «انتفاضه سکاکین» یا «شورش چاقو» مینامند و آن را از جمله با دلایلی چون «نبود امید زندگی» توجیه میکنند.
گفتوگوهای سیاسی برای صلح میان اسرائیل و فلسطینیها از سالها قبل در رکود مانده است.
در حالی که دولت بنیامین نتانیاهو شهرکسازیها را در اراضی اشغالی گسترش میدهد و هر از چند گاهی طرحهای تازهای برای ساخت هزاران خانه اعلام میشود، فلسطینیها میگویند افق صلح دورتر شده است.
جروزالم پست جمعه ۲۶ آبان به نقل از زئو الکین، یک وزیر کابینه اسرائیل، نوشت که دولت انجام تغییرات عمدهای را در وضعیت محلههای فلسطینینشین بیتالمقدس و حومه آن با هدف «تقویت حاکمیت اسرائیل» بررسی میکند و این طرح «در حال پیشرفت است».
همچنین به گزارش جروزالم پست، دادستانی اسرائیل این هفته تصرف زمینهای بیشتری را از املاک خصوصی فلسطینیان برای استفاده عمومی از سوی یهودینشینها تصویب کرد.
در همین حال، روزنامه نیویورک تایمز در روزهای اخیر نوشت که دولت دونالد ترامپ پس از ۱۰ ماه بررسی و درک معضلات این نزاع دیرینه تاریخی، در حال تهیه طرحی برای ارائه به رهبران طرفین است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، برای رسیدن به «معامله تاریخی» با اسرائیل ابراز آمادگی کرده است.
بنیامین نتانیاهو میگوید که صلح پیشرفت نمیکند زیرا فلسطینیها «از اساس موجودیت اسرائیل را قبول ندارند».