در اسپانیا روز جمعه اول فروردين تعداد مبتلایان شناسایی شده به ویروس کرونا از ۲۰ هزار و موارد مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس از هزار گذشت.
طبق تازه ترین آمارهایی که وزارت بهداشت اسپانیا نیمروز جمعه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد مرگ و میر حدود ۳۰ درصد و تعداد بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه حدود ۲۱ درصد افزایش یافته است.
اسپانیا از نظر تعداد مبتلایان شناسایی شده و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا پس از ایتالیا در میان کشورهای اروپایی بدترین وضعیت و در رده بندی جهانی پس از ایتالیا، چین و ایران در رتبه چهارم است.
ایالت های مادرید و کاتالونیا و منطقه باسک شاهد بیشترین موارد ابتلا و مرگ و میر هستند. حدود ۵۵ درصد از مرگ و میرها در شهر و ایالت مادرید بوده و از امروز گزارش هایی در مورد فشار شدید به شبکه خدمات درمانی این ایالت منتشر شده است.
مسئولان و کارشناسان پزشکی هشدار می دهند که وضعیت ایتالیا یعنی فلج شدن شبکه خدمات درمانی در برخی از مناطق کشور ممکن است در اسپانیا تکرار شود.
بیشتر در این باره: گوترش: واکنشی جهانی، هماهنگ و شفاف برای جلوگیری از فاجعه لازم استهمزمان دولت روز جمعه اعلام کرد که نیروهای ارتش و اداره دفاع غیرنظامی کشور از چند روز پیش مشغول برپا کردن بیمارستان های صحرایی بوده اند و اولین مورد ازاین بیمارستان ها با بیش از 5 هزار ظرفیت از فردا در مادرید مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
دولت اسپانیا از پنج روز پیش در سراسر کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد و به غیر از فعالیت های ضروری تمامی مدارس، موسسات و شرکت ها تعطیل شده اند.
طبق قانون اساسی اسپانیا دولت بدون کسب مجوز از پارلمان فقط می تواند به مدت ۱۴ روز وضعیت اضطراری را برقرار کند ولی از هم اکنون برخی از مقامات ارشد دولت یادآوری کرده اند که این وضعیت پس از پایان مهلت اعلام شده (۷ فروردین) به احتمال فراوان چند هفته دیگر ادامه خواهد یافت.
با توجه به ضریب متفاوت موارد ابتلا و مرگ در ایالت های مختلف هدف دولت اسپانيا کنترل شیوع ویروس در مناطق پر خطرتر و جلوگیری از انتقال آن به مناطق نسبتا امن تر است.
هم زمان سئوالاتی در مورد ضریب بالای تناسب موارد مرگ و میر با موارد ابتلا در اسپانیا به نسبت کشورهای دیگر ازجمله آلمان مطرح شده است. طبق تازه ترین آمارها در اسپانيا تعداد مرگ و میر حدود پنج درصد موارد ابتلا است. در صورتی که طبق آمارهای دولتی این درصد در آلمان ۰.۲ درصد است ولی این رقم در ایتالیا که وخیم ترین وضعیت را در اروپا دارد بالای هشت درصد است.
کارشناسان یکی از دلایل این وضعیت را ناشناخته بودن تعداد واقعی مبتلایان می دانند و درهمین رابطه نهادهای پزشکی قرار است از روزهای آینده تست گسترده برای تشخیص موارد ابتلا را در نواحی که بیش از همه تحت تاثیر قرار گفته اند شروع کنند.
نکته نگران کننده این است که به گفته مقامات بهداشتی اسپانیا هنوز به نقطه اوج شیوع این بیماری نرسیده و در روزها و هفته های آینده موارد ابتلا و مرگ به شکل چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد که با فراخوان پزشکان و پرستاران بازنشسته و استخدام دانشجویان سال آخر این دو رشته توانسته است حدود ۵۰ هزار نفر به کادر درمانی کشور بیافزاید.