شهرداری تهران در سال ۹۷ بیش از ۲۲ میلیارد تومان برای «فرهنگسازی فعالیتهای ارزشی و بصیرتافزایی» اختصاص داده است.
وبسایت «روزآروز» در گزارشی اعلام کرد که در بودجه سال ۹۷ شهرداری تهران که در وبسایت این نهاد منتشر شده، علاوه بر بودجه کمک به هیئتهای مذهبی، ردیف بودجهای با عنوان «فرهنگسازی فعالیتهای ارزشی و بصیرتافزایی» وجود دارد.
بر اساس این گزارش، «هرچه به طرف محلهها و مناطق شمال تهران نزدیک میشویم» این بودجه افزایش پیدا میکند، به طوری که این بودجه در منطقه یک تهران دو برابر منطقه ۱۷ در جنوبشهر است.
در این ردیف بودجه، به سازمان بسیج شهرداری تهران ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرده است.
همچنین به شهرداریهای مناطق شمال تهران بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان و به شهرداریهای مناطق جنوب بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرده است.
مجموع این بودجهها بیش از ۲۲ میلیارد تومان است.
این وبسایت پیش از این نیز خبرداده بود که شهرداری تهران در سال ۹۷ بیش از ۲۴ میلیارد تومان برای سازمان بسیج شهرداری اختصاص داده که این رقم پنج میلیارد تومان بیشتر از بودجه سازمان آتش نشانی تهران است.
بر اساس این گزارش، این رقم همچنین شش برابر بودجه در نظر گرفته شده برای «خدمترسانی» به معلولین شهر تهران است.
در همین حال در بودجه شهرداری تهران برای طرح مذهبی «عطر سیب» چهار میلیارد و ۳۶۰میلیون تومان اختصاص یافته است.
پیش از این نیز کمک مالی شهرداری تهران به هیئتها و نهادهای مذهبی خبرساز شده و براساس گزارشها برخی از این کمکها ادامه دارد.
از جمله یاشار سلطانی، روزنامهنگار حوزه شهری، در دیماه سال گذشته خبر داده بود که شهرداری تهران در دوره محمدعلی نجفی یک و نیم میلیارد تومان به هیئت یک مداح مشهور کمک مالی کرده است.
او گفته بود که شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف، نیز سالانه دهها میلیارد تومان کمک مالی به حسینیهها و مساجد پرداخت کردهاست.
پس از انتشار این سخنان، وبسایت انتخاب خبر داد که محمدعلی نجفی، شهردار تهران، به معاونان مالی و شهرسازی خود دستور داده که در این باره گزارشی تهیه کنند.
عبدالحسین مختاباد، عضو شورای چهارم تهران نیز پیش از این گفته بود که شهرداری تهران تنها در قالب بن سالانه هشت میلیارد تومان به هیئتهای مذهبی کمک میکند.
در همین حال قاسم میرزایی نماینده تهران در مجلس، روز جمعه ۲۰ بهمن ۹۶ گفته بود که با بودجه شهرداری تهران و با هزینه ۲۵ میلیارد تومان، در «امامزاده قاضی صابر» در منطقه ده ونک تهران، سونا و جکوزی ساخته شدهاست.
با این حال مدیریت «امامزاده قاضی صابر» در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته بود که برای ساخت استخر و سونا «۱۲۰ میلیون تومان» هزینه شده و برای ساخت تأسیسات دیگر از جمله پایگاه بسیج و آشپزخانه در مجموع حدود ۱۴ میلیارد تومان هزینه شدهاست.
سال گذشته نیز موضوع بودجه نهادهای مذهبی در بودجه سال ۹۷ خبرساز شده و اعتراضهایی را به دنبال داشت.