بحران ویروس کرونا؛ آمریکا ورود مسافران چینی را ممنوع کرد

یک کارگر چینی در حال ضدعفونی کردن یکی از روستاها در این کشور

آمریکا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا محدودیت‌هایی برای ورود اتباع خارجی که به چین سفر کرده‌اند وضع کرد؛ دولت چین با انتقاد از اقدام آمریکا، آخرین آمار قربانیان را ۲۵۹ نفر ذکر کرد و خواستار کمک اتحادیه اروپا شد.

پیش از این و در پی اعلام حالت فوق‌العاده بین‌المللی سازمان بهداشت جهانی در مورد شیوع ویروس کرونا، برخی کشورها، نظیر ایران و استرالیا، محدودیت‌هایی برای مسافرانی که از چین به خاک آنها وارد می‌شوند وضع کرده بودند اما محدودیت جدید آمریکا روز جمعه اعلام شد.

بیشتر در این باره: وزیر بهداشت: ۷۰ دانشجوی ایرانی از ووهان به کشور بازمی‌گردند

الکس عازار، وزیر بهداشت آمریکا، روز جمعه، ۱۱ بهمن، اعلام کرد اتباع خارجی که در دو هفته گذشته به چین سفر کرده‌اند، فعلاً نمی‌توانند به خاک آمریکا وارد شوند و برای شهروندان آمریکایی نیز تمهیداتی اندیشیده شده است.

بر اساس این تمهیدات، بستگان درجه یک شهروندان یا مقیمان آمریکا از این قانون مستثنا هستند، اما آن دسته از شهروندان آمریکایی نیز که در این مدت به استان هوبی چین سفر کرده‌اند، هنگام ورود به خاک آمریکا به مدت دو هفته قرنطینه می‌شوند.

ساعاتی پس از اعلام این مقررات در آمریکا، وزارت خارجه چین از این اقدام دولت آمریکا انتقاد کرد.

هُوا چونی‌یینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در بیانیه‌ای گفت: «در حالی که سازمان جهانی بهداشت مشخصا به پرهیز از اِعمال هرگونه محدودیت‌های مسافرتی توصیه کرده است، ایالات متحده تصمیم گرفته است راهی مخالف در پیش بگیرد... مسلما این نمایانگر حُسن نیت نیست».

بیشتر در این باره: قرنطینه شدن۶۰۰۰ مسافر یک کشتی تفریحی در ایتالیا به ظن ویروس کرونا

در خبری دیگر، نخست‌وزیر چین خواستار کمک اتحادیه اروپا برای تهیه اقلام دارویی فوری شد. لی که چیانگ، نخست‌وزیر چین، روز شنبه ۱۲ بهمن در بیانیه‌ای رسمی از اتحادیه اروپا خواست که اعضای این اتحادیه تهیه اقلامی دارویی اورژانسی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را تسهیل کند.

در تحولی دیگر، شرکت آمریکایی اپل نیز روز شنبه، یکم فوریه، اعلام کرد شعبه‌ها و فروشگاه‌هایش در خاک چین را تعطیل می‌کند و این تعطیلی دست‌کم تا نهم فوریه ادامه خواهد داشت. در بیانیه شرکت اپل دلیل این امر را «فراوانی احتیاط‌ها و بر اساس آخرین توصیه کارشناسان برجسته بهداشتی» ذکر شده است.‎

علاوه بر کشورهای بریتانیا، روسیه و سوئد که نشانه‌های عفونت ناشی از ویروس کرونا در آن‌ها تأیید شده، تا کنون بیش از بیست کشور دیگر نیز در معرض ورود شیوع این ویروس قرار گرفته است.

بنا به آمار رسمی که چین منتشر کرده است، تاکنون نزدیک به ۱۲ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

در روزهای گذشته، بسیاری از ابَرشرکت‌های هواپیمایی پرواز به چین یا از چین به خارج را متوقف کرده‌اند و اغلب کشورها نیز از شهروندان‌شان خواسته‌اند به چین سفر نکنند.

روز گذشته، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، نیز از تصمیم دولت ایران مبنی بر متوقف کردن پروازها از چین و به چین به‌خاطر شیوع ویروس کرونا خبر داد.

بیشتر در این باره: رئیس مرکز بیماری‌های واگیر: ورود ویروس را از مردم پنهان نمی‌کنیم

آقای نمکی همچنین گفت متخصصان وزارت بهداشت در تمام مبادی ورودی ایران، اعم از دریایی و زمینی و هوایی، مستقر شده و تمام موارد را کنترل کرده‌اند و تا کنون موردی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است.

به گفته وزیر بهداشت ایران، قرار شده است پروازهای ویژه‌ای برای برگشت ایرانی‌های مقیم چین در نظر گرفته شود، اما همگی آن‌ها در مبادی ورودی کشور به مدت دو هفته قرنطینه خواهند شد.

همزمان خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است که در پی افزایش خشم عمومی در چین، ما گوکیانگ، رئیس حزب کمونیست شهر ووهان، اعتراف کرده است که «اگر اقدامات کنترلی دقیق قبلاً انجام شده بود، نتیجه بهتر از اکنون می‌شد».

بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در حال تعطیل کردن فعالیت خود در چین هستند و پیش‌بینی می‌شود که این بحران بهداشتی به اقتصاد چین ضربه بزرگی بزند.

منابع: خبرگزاری‌های فرانسه، رویترز، آسوشیتدپرس، ایرنا و رادیو فردا / ر.ش / ج