دو دانشگاهی فرانسوی عضو کمیته حمایت از فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی، روز پنجشنبه پنجم دی نسبت به پیامدهای اعتصاب غذای او در زندان اوین ابراز نگرانی کردهاند.
ژان فرانسوا بیر و بآتریس ایبو در نامهای که در روزنامه لوموند منتشر شده است، ضمن تایید آغاز اعتصاب غذای خشک فریبا عادلخواه، نسبت به پیامدهای خطرناک این اعتصاب غذا هشدار دادهاند.
کایلی مورگیلبرت، پژوهشگر استرالیایی به همراه فریبا عادلخواه از روز چهارشنبه در زندان دست به اعتصاب غذا زدهاند. آنها سهشنبه در نامهای گفته بودند از نوشیدن آب و خوردن غذا خودداری میکنند.
موسسه مطالعات سیاسی پاریس (سیانس پو) که فریبا عادلخواه در آنجا مشغول به کار بوده نیز روز چهارشنبه آغاز اعتصاب غذای این دو پژوهشگر زندانی را تایید کرد.
موسسه مطالعات سیاسی پاریس اعلام کرده است: ما تایید میکنیم که اعتصاب غذای فریبا عادلخواه و کایلی مورگیلبرت آغاز شده است.
بیشتر در این باره: دعوت دو پژوهشگر زندانی در ایران از حامیان خود برای همراهی با اعتصاب غذا
فریبا عادلخواه و کایلی مورگیلبرت در نامه سرگشاده خود تاکید کردند که به نمایندگی از همه محققان و دانشگاهیان در ایران و خاورمیانه که تنها به دلیل انجام کار پژوهشی «ناعادلانه» زندانی شدهاند، دست به اعتصاب غذا زدهاند.
مور گیلبرت و عادلخواه نوشتهاند که هر یک تاکنون به ترتیب، ۱۵ و هفت ماه از سوی سپاه پاسداران در بازداشت بودهاند و در این مدت تحت «شکنجههای روانی» قرار داشته و بسیاری از حقوق ابتدایی آنها «نقض» شده است.
این دو پژوهشگر در عین طرح درخواست آزادی فوری خود، خواستار اجرای عدالت برای «صدها، هزاران و بیشمار» زنان و مردانی شدهاند که بدون ارتکاب به «جرم» در ایران زندانی شدهاند و در شرایط مشابه یا «بدتر» از آنها قرار دارند.
در تیرماه گذشته چند وبسایت در ایران خبر دادند که فریبا عادلخواه، پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس، روز ۱۷ خردادماه پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه در خانه خود بازداشت شده است.
وزارت خارجه فرانسه هم ۲۴ مرداد ماه اعلام کرد رولان مارشال، محقق فرانسوی چند ماه پیش در ایران بازداشت شده است. رولان مارشال متخصص امور افریقا و دوست و همکار فریبا عادلخواه است و برای دیدار با وی به تهران سفر کرده بود.
خانم مورگیلبرت، مدرس مطالعات اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیا، پاییز سال ۹۷ در ایران بازداشت و به اتهام جاسوسی، به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
هشت دانشگاه برتر استرالیا مهرماه گذشته اعلام کردند که سفر کادر علمی و دانشجویان خود را به ایران، معلق کردهاند.
حکومت جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با بازداشت شهروندان دو تابعیتی آنها را به تلاش برای نفوذ یا جاسوسی در ایران متهم کرده است. این در حالی است که کشورهای غربی و نهادهای مدافع حقوق بشر میگویند جمهوری اسلامی با زندانی کردن این شهروندان دو تابعیتی از آنها برای اعمال فشار استفاده میکند.