رئیس‌جمهوری افغانستان فرمان آزادی زندانیان طالبان را امضاء کرد

گروهی از شبه‌نظامیان گروه اسلام‌گرای طالبان امضای توافق صلح با آمریکا را جشن گرفته‌اند؛ ۲ مارس، ولسوالی علینگار در استان لغمان

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، فرمان آزادی زندانیان طالبان را امضاء کرده‌است؛ این فرمان به دلیل آغاز مذاکرات بین‌ افغان‌ها صادر شده و قرار است در روز ۲۴ اسفند شامل ۱۵۰۰ تن از زندانیان بشود.

صدیق صدیقی، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری افغانستان، شب ۲۰ اسفند در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود «پروسه رهایی ۱۵۰۰ زندانی طالبان از زندان پروان از ۲۴ ماه اسفند آغاز می‌شود».

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده در روند صلح افغانستان، نیز در توئیتر خود نوشته قرار است «پنج هزار زندانی طالبان» بر اساس فهرستی که طالبان ارائه کرده‌اند، آزاد شوند و طالبان نیز «تا هزار» زندانی را رها می کنند.

بنا بر گزارش‌ها این هزار زندانی قرار است شامل نیروهای دولتی و امنیتی و همچنین غیرنظامیان افغان شوند.

آقای خلیلزاد در عین حال نوشته «با وجود این نشانه‌های پیشرفت، سطح خشونت‌های طالبان همچنان بلند باقی مانده است».

گروه طالبان هنوز واکنش رسمی به رخدادها نشان نداده‌است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید نامه‌ای از ملا نورالدین ترابی، رئیس کمیسیون زندان‌های طالبان، را دیده که برای زندانیان و خانواده‌های آن‌ها ارسال و گفته شده تا زمانی که «تمامی» زندانیان آزاد نشوند، خبری از گفت‌وگوهای بین افغان‌ها نیز نخواهد بود.

طالبان پیش از این نیز آزادی زندانیان را شرط مذاکره با دولت اعلام کرده بود.

ایالات متحده و طالبان در روز ۱۰ اسفند در دوحه، پایتخت قطر، قرارداد صلح امضا کرد. ارتش آمریکا روز دوشنبه ۱۹ اسفند تایید کرد که روند خروج تدریجی نیروهای آن از افغانستان آغاز شده است.

بیشتر در این باره: روند خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان آغاز شد

با این حال دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، اخیرا گفته با خروج نیروهای آمریکایی، احتمال سرنگونی دولت مرکزی توسط طالبان وجود دارد؛ «اما دولت‌ها باید برای حفاظت از خود، متکی به خودشان باشند و آمریکا نمی‌تواند برای ۲۰ سال دیگر در افغانستان بماند».

مطالعات و پژوهش‌های موسسه واتسون در دانشگاه براون تا اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی حاکی از کشته‌شدن دست‌کم ۴۳ هزار شهروند غیرنظامی، از سال ۲۰۰۱ به این سو در افغانستان، است. ائتلافی به رهبری واشینگتن در سال ۲۰۰۱، پس از حملات القاعده به آمریکا، به افغانستان حمله کرد.

ده‌ها هزار تن از نظامیان و شبه‌نظامیان افغان نیز در این بازه زمانی کشته شده‌اند. در حالی‌که بیش از ۲۴۰۰ نظامی و پرسنل آمریکایی نیز در این مدت جان خود را از دست داده‌اند.

منابع: رادیو آزادی، توئیتر، اسوشیتدپرس، دانشگاه براون