با هجوم ریزگردها و تشدید آلودگی هوا؛ استان مرکزی تعطیل شد، ساعت کار ادارات قم کاهش یافت

عکس از آرشیو

با هجوم ریزگردها و تشدید آلودگی هوا، استانداری مرکزی از تعطیلی ادارات این استان در روز شنبه ۳۱ تیر ماه خبر داد و همزمان کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان قم نیز ساعات کاری را در این استان کاهش داد.

علیرضا محرابیان، رئیس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، میزان آلودگی هوای این استان را «خطرناک» خواند و گفت که به دلیل «وضعیت خطرناک آلودگی هوا، ادارات و سایر مراکز غیرخدمات‌رسان شهر اراک و دیگر مناطق استان مرکزی روز شنبه ۳۱ تیرماه» تعطیل است.

محرابیان افزود که تصمیم تعطیلی روز شنبه استان مرکزی، با هماهنگی «کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا» و تایید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری به عنوان رئیس این کارگروه، انجام شده است.

همزمان امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، گزارش داد که طبق اطلاعات ایستگاه‌ سنجش آلودگی هوا، شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای ساوه در غروب جمعه به عدد ۲۱۸ رسیده که بیانگر «کیفیت هوای بسیار ناسالم برای تمام گروه‌های سنی» است.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی همچنین متوسط شاخص کیفیت هوای اراک را در روز جمعه ۱۵۶ و طی روز پنج‌شنبه ۱۶۴ گزارش کرد.

بنابر این گزارش، در سال جاری مناطق شرق و شمال شرق شهر قم، دریاچه نمک و حوض سلطان و کویر مسیله از جمله کانون‌های مهم ریزگردهایی هستند که سبب تشدید بحران ریزگردها در استان مرکزی شده‌اند.

در همین حال کارگروه اضطرار آلودگی هوای قم نیز اعلام کرد که به دلیل شرایط جوی و بروز گرد و خاک، ساعت کار ادارات شهر و استان قم روز شنبه ۳۱ تیر تا ساعت ۱۱ صبح است.

استانداری قم در اطلاعیه‌ای با اشاره به اینکه کاهش ساعت کاری در این استان به خاطر اعلام هشدار سطح نارنجی و وزش باد نسبتا شدید و گرد و خاک به اجرا گذاشته شده است، تاکید کرد که کاهش ساعت کاری شامل همه ادارات به غیر از بانک‌ها، دستگاه‌های خدمات‌رسان و امدادی است.

از سوی دیگر، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز گفت که کیفیت هوای کلانشهر مشهد با افزایش حجم آلاینده‌ها، در سی‌امین روز تیر ماه ۱۴۰۲ در آستانه وضعیت هشدار قرار داشته است.

به گفته ایوب توکلیان، جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه‌شنبه به دلیل آلودگی شدید هوا، آمار مراجعان بیماری‌های تنفسی و قلبی در مراکز درمانی مختلف این شهر افزایش داشت و دست‌کم ۷۵ بیمار قلبی و تنفسی نیز توسط اورژانس به مراکز درمانی این منتقل شدند.

این مقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: «با افزایش آلودگی هوا، افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای ریوی به ویژه آسم یا برونشیت مزمن دارند، افراد سیگاری» و همچنین آسیب‌دیدگان شیمیایی دوره جنگ، به شدت در معرض خطر قرار دارند و به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند و اگر کار ضروری دارند حتما از ماسک استفاده کنند.

بیشتر استان‌های ایران در سال‌های اخیر تحت تاثیر پدیده ریزگردها قرار گرفته‌‌اند و عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، روز چهارشنبه ۲۸ تیر اعلام کرد که طی یک سال گذشته شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان آلوده‌ترین هوا را در میان شهرهای ایران داشته است.