وضعیت هوای «ناسالم» در تهران ادامه دارد

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران روز پنج‌شنبه، ۱۸ آذر، هوای تهران را بار دیگر برای گروه‌های حساس «ناسالم» اعلام کرد.

بنا بر این گزارش، شاخص آلودگی هوای پایتخت روی عدد ۱۳۶ قرار دارد و در این شرایط افراد دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی باید از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت، تهران از ابتدای امسال تنها دو روز هوای «پاک» داشته و از مدت باقی‌مانده، وضعیت هوا در ۱۹۴ روز «قابل قبول»، ۶۱ روز «ناسالم برای گروه‌های حساس» و شش روز «ناسالم» بوده است.

همزمان با کاهش تدریجی دمای هوای کشور از اواخر آبان شرایط وارونگی و پایداری هوا طبق روال هر ساله در چند کلان‌شهر کشور آغاز شده است.

کمیته اضطرار آلودگی هوای استان تهران روز سه‌شنبه اعلام کرد که با توجه به پایداری هوا و احتمال افزایش شاخص آلایندگی در دو روز آینده تعطیلی مهدهای کودک و غیر حضوری شدن مدارس در کلیه مقاطع برای شهرستان‌های تهران، قرچک، پاکدشت، ورامین و پیشوا اجرا خواهد شد.

شاخص آلودگی دی‌ ۹۹ در برخی از شهرهای ایران از جمله تهران و اصفهان از وضعیت قرمز گذشت و در برخی مناطق به «وضعیت بنفش» به‌ معنای بسیار ناسالم هم رسید.

بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان دلیل بحرانی شدن آلودگی هوا را در زمستان سال گذشته جایگزین شدن سوخت مازوت در نیروگاه‌ها به دلیل کمبود گاز اعلام می‌کنند.

با وجود تاکید بر ممنوعیت استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و مراکز صنعتی از سوی مسئولان، معاون مرکز ملی هوا سازمان حفاظت محیط زیست به‌تازگی اعلام کرد که در حال حاضر در پنح نیروگاه‌ کشور در شهرهای مشهد، اهواز، کرمان، ایرانشهر و بیستون در کرمانشاه از مازوت استفاده می‌شود.

محمدصادق حسنوند، رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه تهران، نیز پیشتر در اردیبهشت امسال از مرگ زودرس سالانه ۴۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا خبر داده بود.