ایرباس ۲۵۰۰ نفر را از بخش‌های دفاعی و فضایی خود اخراج می‌کند

ساختمان واحد فضایی و دفاعی ایرباس در شهر تولوز فرانسه

شرکت اروپایی ایرباس اعلام کرد که «به دلیل وضعیت دشوار تجاری و بخصوص بخش متضرر تولید ماهواره» در بخش‌های دفاعی و فضایی تا دو هزار و ۵۰۰ شغل را کاهش خواهد داد.

این شرکت روز چهارشنبه ۲۵ مهر گفت که این مشاغل، که حدود هفت درصد از کارکنان دومین قسمت بزرگ ایرباس را شامل می‌شود، پس از گفتگو با اتحادیه‌های کارگری در اواسط سال ۲۰۲۶ اجرا خواهد شد.

شرکت ایرباس علاوه بر هواپیماهای مسافربری، ماهواره و سامانه انتقال آن‌ها به جو زمین نیز تولید می‌کند و در شرکت‌های اروپایی تولیدکننده جنگنده، موشک و برنامه‌های فضایی نیز سهام قابل توجهی دارد.

این شرکت در سه‌ماهه دوم سال میلادی جاری به دلیل تأخیر در تکمیل یکی از پروژه‌های پیشرفته فضایی به نام «وان‌ست» و افزایش هزینه‌ها در بخش تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی حدود ۱٫۵ میلیارد یورو ضرردهی داشت.

کاهش دو هزار و ۵۰۰ شغل که اولین بار توسط خبرگزاری فرانسه گزارش شد بخشی از نتایج بازبینی همه‌جانبه ایرباس از کارکرد بخش‌های دفاعی و فضایی این شرکت است که بیش از یک سال طول کشید.

بیشتر در این باره: ایرباس قرارداد فروش هواپیماهای ای۳۵۰ به قطر ایرویز را فسخ کرد

مایک شولهورن، مدیرعامل این دو بخش که از نظر درآمد دومین واحد در تقسیمات شرکت ایرباس است، گفت که در وضعیت دشوار و پیچیده تجاری «برداشتن گام‌های بیشتر» ضروری است. او افزود: «برای تحقق این هدف ما باید سبک‌تر، سریع‌تر و کارآمدتر شویم.»

ایرباس برای تنظیم استراتژی دقیق برای بخش فضایی خود منتظر نتایج مذاکرات مربوط به متمرکز کردن بخش تولید ماهواره نشد که یکی از محورهای اصلی آن ادغام واحد ایتالیایی این صنایع به نام «لئوناردو» با واحد فرانسوی به نام «تالس» است.

بخشی از کاهش مشاغل کارکنان دفتر مرکزی صنایع تسلیحاتی و دفاعی ایرباس در آلمان را شامل خواهد شد.

ایرباس در فرانسه ثبت شده و دفتر مرکزی آن در این کشور است ولی در بریتانیا، آلمان و اسپانیا نیز کارخانه‌های فراوانی دارد.

منابع مطلع می‌گویند که ایرباس جزئیات تصمیم خود را به دولت‌های این چهار کشور اطلاع داده است.

پیش‌بینی می‌شود که مذاکرات این شرکت با دولت‌های چهار کشور و اتحادیه‌های کارگری در مورد جزئیات نحوه کاهش مشاغل ماه‌ها طول بکشد.

خبرگزاری رویترز در ماه ژوئیه گزارش داد که ایرباس در بخش‌های دفاعی و فضایی یک برنامه صرفه جویی اضطراری را به اجرا گذاشت چون از نظر مدیران این قسمت هزینه‌ها به مرز «خطرناکی» رسیده بود.

گیلاومه فاوری، مدیرعامل ایرباس، اوایل سال جاری گفت موفقیت شرکت‌های تازه‌وارد به صنایع فضایی باعث تضعیف موقعیت تولیدکنندگان قدیمی به خصوص در زمینه‌هایی مثل تولید ماهواره و تجهیزات ارسال آن به فضا شده است.

در پی تجاوز نظامی روسیه به اوکراین هزینه‌های نظامی کشورهای اروپایی در حد چشمگیری افزایش یافته است. ولی تولیدکنندگان اروپایی از سهم خود در تولید و فروش تسلیحات شکایت دارند و می‌گویند بخش اعظم افزایش بودجه نظامی به جیب تولیدکنندگان آمریکایی می‌رود.