مسمومیت الکلی در استان تهران باز هم قربانی گرفت؛ نماینده مجلس: باید فکری بکنیم

در ادامه مرگ‌ و میر ناشی از مصرف مشروب الکلی سمی در ایران، امیر احمدی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهارستان در استان تهران، روز چهارشنبه، هفتم تیر، از مرگ دو نفر و نابینا شدن دو نفر دیگر بر اثر مسمومیت الکلی خبر داد.

او همچنین گفت که چهار نفر از «عاملان مسمومیت الکلی» در شهرستان بهارستان دستگیر شده‌اند و تحقیقات «ادامه دارد».

در روزهای اخیر فرماندار رباط کریم از مسمومیت ۲۲ نفر و مرگ هفت نفر بر اثر مصرف مشروبات سمی در این شهرستان خبر داده بود و روز چهارشنبه علی زنگنه، فرمانده انتظامی رباط کریم، از بازداشت یک نفر در این رابطه خبر داد.

فرمانده انتظامی رباط کریم گفت که فرد بازداشت‌شده صاحب یک دکه در جاده رباط کریم به پرند است که «مشروبات تقلبی را در پوشش یک برند معروف ماءالشعیر به مشتریانش می‌فروخت.»

موج جدید مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف «مشروبات الکلی دست‌ساز» هفته آخر ماه خرداد از استان البرز آغاز شد و به سرعت به استان‌های آذربایجان غربی و هرمزگان و پس از آن تهران و مازندران رسید.

با توجه به ممنوع‌ بودن تولید و فروش نوشیدنی الکلی در ایران و در نبودِ محصولات استاندارد در بازار در دهه‌های گذشته، بسیاری از شهروندان به مصرف انواع غیراستاندارد این نوشیدنی‌ها روی آورده‌اند.

عباس مسجدی، رئیس پزشکی قانونی ایران، روز سی‌ام خرداد در یک نشست خبری اعلام کرد که سال گذشته، ۶۴۴ نفر در ایران به دلیل مسمومیت الکلی جان خود را از دست داده‌اند که این تعداد، رشدی ۳۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته است.

این مسمومیت‌ها در شبکه‌های اجتماعی واکنشی گسترده داشته و برخی آن‌ را در امتداد «مسموم‌سازی در مدارس» دانسته‌اند.

روزنامه نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی: مشروب الکلی غیرسمی وجود ندارد

روزنامه «کیهان»، نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به افزایش مرگ در ایران بر اثر مصرف مشروب سمی روز چهارشنبه هفتم تیر مطلبی منتشر کرد با عنوان «تمام مشروبات الکلی سَمی هستند.»

این روزنامه از قول شاهین شادنیا، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان، مدعی شد که «میزان بی‌خطری برای مصرف الکل (تقلبی و غیر تقلبی) صفر است و چیزی به عنوان الکل غیرسمی وجود ندارد.»

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: به دلیل دین، قانونی شدن الکل خوراکی شدنی نیست ولی باید فکری بکنیم

روز چهارشنبه همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، به «دیده‌بان ایران» گفت: «مصرف مشروبات الکلی دست‌ساز در کشور به‌ طور روزافزونی در حال افزایش است و این غیرقابل انکار است.»

بیشتر در این باره: موج مرگبار «مشروبات مسموم» در ایران؛ ۱۰ نفر دیگر جان باختند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در ادامه با اشاره به افزایش موارد مسمومیت الکلی در ایران گفت: «در جایی خوانده‌ام که اگر از بچگی مسواک را برای ما ممنوع کرده بودند تمام دندان‌های ما امروز سالم بود. هرچیزی که باعث ممنوعیت بشود باعث حریص شدن مردم می‌شود، شخص اگر آزاد باشد میلش به مصرف هم کم می‌شود. نمونه آن در هلند که مصرف آن آزاد است و فروشگاه‌هایی هستند که به فروش انواع و اقسام مواد مخدر قانونی می‌پردازند اما میزان اعتیاد در این کشور نسبت به کشورهای دیگر بسیار کمتر است.»

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی افزود: «در ایران برای حفظ شعائر مذهبی و قانون دین در مورد عدم مصرف الکل برای مسلمانان، قانونی شدن الکل خوراکی در کشور شدنی نیست، ولی باید فکری بکنیم که چرا مصرف الکل در ایران حتی نسبت به کشورهایی که مصرف در آن‌ها آزاد است بیشتر است.»