انجمن پزشکان استرالیا در مورد وضعیت کودکان در ارودگاه پناهجویان در نائورو هشدار داده و میگوید اینکه هنوز هیچ یک از آنها جان خود را از دست نداده، «معجزه است».
طی روزهای گذشته انتقاد نهادهای بینالمللی به وضعیت پناهجویان در جزایر نائورو و پاپوآ، هزاران کیلومتر دورتر از خاک استرالیا، بار دیگر فزونی گرفته، و اکنون مهمترین نهاد پزشکان استرالیا نیز مجددا به آنها پیوسته است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس استرالیا، «ایایپی»، دکتر پل باورت، سخنگوی انجمن پزشکان آن کشور، ۲۳ مهر ماه گفته است تقریبا تمامی کودکانی که در اردوگاه پناهجویان در نائورو نگهداری میشوند دچار آسیبهای روانی شدهاند.
دکتر باورت به خبرنگاران گفته است «این تنها وضعیتی است که من شاهد آن بودم و در آن دولت عمدا سیاستی را پیگرفته که به درد و رنج کودکان افزوده است».
سخنگوی انجمن پزشکان استرالیا میگوید بسیاری از کودکان در اردوگاه نائورو همین الان هم آسیب دیدهاند «اما ما نمیخواهیم این آسیبها شکل پایدار و تغییرناپذیری بهخود بگیرند».
او کمکرسانی به کودکان را «اضطراری» نامیده و افزوده است «اینکه تا الان هیچ یک از آنها جان خود را از دست نداده، به معجزه میماند».
بیشتر در این باره: پناهجویانی که هرگز به استرالیا نرسیدندانجمن پزشکان پیشتر نیز تلاش کرده بود دولت را قانع کند سیاستهایش در قبال پناهجویان در نائورو را تغییر دهد. اما اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا، ماه گذشته در واکنش به این تلاشها گفته بود «من دست به هیچ اقدامی که سیاستهای حفاظت از مرزهای استرالیا را با خطر روبهرو کند، نمیزنم». این اظهارات به این معنی است که دولت استرالیا حاضر به تغییر سیاستهایش در مورد نپذیرفتن هیچ یک از پناهجویان قایقسوار در خاک خود نیست و همچنان آنها را در خارج از مرزهایش نگه میدارد.
صبا واصفی، روزنامهنگار ساکن استرالیا و فعال در حوزه زنان و کودکان پناهجو در نائورو، در باره وضعیت این پناهجویان در مصاحبه با رادیو فردا گفت: «کودکان پناهجو در نائورو به دلیل عدم امنیت و عدم بهداشت امکان رفتن به مدرسه ندارند، ضمن اینکه بسیاری از آنها در مدرسه مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند».
Your browser doesn’t support HTML5
روز دوشنبه پنج درصد از کل پزشکان استرالیا نامهای را امضا کردند در مورد وضعیت پناهجویان، که برای نخستوزیر آن کشور فرستاده شدهاست. این پزشکان خواستار انتقال فوری حدود ۸۰ کودکی هستند که در نائور نگهداری میشوند.
سازمان پزشکان بدون مرز نیز روز پنجشنبه، ۱۹ مهرماه، با تاکید بر وضعیت روانی «وخیم» و خطرناک پناهجویان و بهویژه کودکان در بازداشتگاه نائورو از دولت استرالیا خواسته بود آنها را از این اردوگاه خارج کند. یک روز بعد دفتر آوارگان و پناهجویان سازمان ملل نیز از دولت استرالیا خواست تا بدون فوت وقت اردوگاه پناهجویان این کشور در جزایر دور از خاک استرالیا را تخلیه کرده و تعطیل کند.
بنابر آمارهای «شورای پناهجویان استرالیا» از تابستان گذشته، شمار کل پناهجویان در هر دو منطقه نائورو و پاپوآ ۱۶۵۵ نفر برآورد میشود. گفته میشود در مجموع ۳۱۲۷ نفر در جریان توافقات استرالیا، نائورو و پاپوآ، به این دو کشور فرستاده شده بودند که بسیاری از آنها ایرانی بودند؛ از این میان دستکم ۸۵۵ نفر «داوطلبانه» جزایر را ترک کردهاند که بیشترین شمار آنها به زادگاه خود بازگشتهاند.