سازمان عفو بینالملل در واکنش به خودکشی کیانوش سنجری، روزنامهگار و فعال سیاسی، گفت که «ما سوگوار از دست دادن کیانوش سنجری در ایران هستیم؛ کسی که شور و اشتیاقش برای حقوق بشر همچنان میدرخشد.»
عفو بینالملل با انتشار بیانیهای در روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه، نوشت: «سالها بازجویی، بازداشت ناعادلانه، شکنجه و تبعید، او را آزار داد در حالی که سرکوبگرانش بیکیفر ماندند. مرگ او غم مشترک ماست و ما را در خواستهایمان برای عدالت مصممتر میسازد.»
کیانوش سنجری روز چهارشنبه در اعتراض به ادامه بازداشتهای متعدد فعالان سیاسی در ایران، به زندگیاش پایان داد.
او بامداد چهارشنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: اگر تا ساعت هفت همین روز «فاطمه سپهری، نسرین شاکرمی، توماج صالحی و آرشام رضایی از زندان آزاد نشوند و خبر آزادیشان در سایت خبری قوه قضاییه منتشر نشود، من در اعتراض به دیکتاتوری خامنهای و شرکایش به زندگیام پایان خواهم داد».
آقای سنجری دقایقی پس از ساعت هفت بعد از ظهر یکی دو متن دیگر را در همین شبکه اجتماعی منتشر کرد و سپس خبر درگذشت او توسط یکی از بستگان آقای سنجری در گفتوگو با رادیو فردا تایید شد. شماری از فعالان مدنی و سیاسی نیز این خبر را منتشر کردند.
محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران، روز پنجشنبه با اعلام جزئیاتی از مرگ کیانوش سنجری گفت که او خودش را از بالای ساختمانی به پایین پرتاب کرده است.
به گفته این مقام امور جنایی تهران، یک خانم رواندرمانگر همراه او در محل حضور داشته اما در بازجوییها اعلام کرده چون مطمئن شده بوده که آقای سنجری از خودکشی منصرف شده او را ترک کرده است.
بیشتر در این باره: کیانوش سنجری، فعال سیاسی، در «اعتراض به بازداشتها» خودکشی کردسرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفته که فیلم دوربینهای مداربسته ساختمان محل واقعه، در حال بازنگری است و پرونده قضایی نیز دراین باره تشکیل شده تا از مطلعان بازجویی شود.
انتشار خبر خودکشی کیانوش سنجری توسط برخی فعالان مدنی و سیاسی با موجی از واکنشها همراه بود. برخی در واکنش گفتهاند که چرا هیچ کس جلوی این اقدام کیانوش سنجری را نگرفت و به او کمک نکرد که از مرگ نجات پیدا کند.
برخی از فعالان سیاسی از جمله عالیه مطلبزاده، روزنامهگار و فعال حقوق زنان و حسین رونقی فعال سیاسی نیز همراهی یک «رواندرمانگر» با کیانوش سنجری را تأیید کردهاند.
خانم مطلبزاده در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «کیانوش سنجری تنها نبود و ولی مصمم بود و تا لحظه آخر حتی یکی از دوستان روانشناس و مشاورش همراهش بود».
آقای رونقی در شبکه اجتماعی ایکس در متنی طولانی به برخی پرسشهایی که در شبکههای اجتماعی مطرح شده بود پاسخ داده و از جمله نوشته است تا جایی که او اطلاع دارد این شخص رواندرمانگر بوده و «از زمانی که کیانوش به ایران بازگشته است، زیرنظر این خانم روانشناس بوده و مورد اعتماد کیانوش بود».
او ساعاتی پس از خودکشی کیانوش سنجری در شبکه ایکس نوشته بود: «کسی جز جمهوری اسلامی مسئول کشته شدن کیانوش نیست».
مراسم تشییع کیانوش سنجری قرار است روز ۲۵ آبان در بهشت زهرای تهران برگزار شود.
اگر به خودکشی فکر میکنید، با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یا مراکز مشاوره تماس بگیرید.