سازمان عفو بینالملل در بیانیهای که روز پنجشنبه نهم فروردین منتشر شد از وضعیت دستکم ۱۱ درویش زن که در زندان قرچک نگهداری میشوند ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.
پیشتر گزارش شده بود که در حوادث یکم اسفند در اطراف منزل نورعلی تابنده، رهبر دراویش گنابادی، در خیابان پاسداران تهران بیش از ۷۰ درویش زن بازداشت شدند که ۱۱ تن از آنها به زندان قرچک انتقال یافتهاند.
بنابر بیانیه عفو بینالملل، زنان درویش در زندان قرچک از ابتدای بازداشت دسترسی به وکیل نداشتهاند و از سوی دیگر در مورد شیما انتصاری که به بیماری آسم مبتلاست و همچنین سایر زندانیانی که هنگام بازداشت و پس از آن دچار جراحاتی شدهاند تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
این سازمان مدافع حقوق بشر اسامی ۱۱ تن بازداشتی در زندان قرچک را شکوفه یداللهی، سپیده مرادی، مریم فاریسانی، نازیلا نوری، سیما و شیما انتصاری، شهناز کیانی، مریم باراکوهی، الهام احمدی، آویشا جلالالدین و صدیقه صفابخت ذکر کرده است.
سازمان عفو بینالملل با اشاره به وضعیت غیرانسانی زندان قرچک، که از مرغداری به محل حبس صدها زن تبدیل شده، بازداشت این ۱۱ زن درویش را «خودسرانه» و همراه با «آزار و سوء رفتار» خوانده است.
در جریان درگیریهایی که سیام بهمن و یکم اسفند گذشته در در اطراف منزل نورعلی تابنده، رهبر دراویش گنابادی، در خیابان گلستان هفتم محله پاسداران تهران روی داد سه مأمور پلیس و یک عضو بسیج کشته و بیش از ۳۰۰ نفر از دراویش معترض بازداشت شدند.
قاضی دادگاه رسیدگی به موضوع کشته شدن سه مأمور پلیس در ایران٬ برای محمد ثلاث، از دراویش گنابادی و متهم این پرونده، حکم اعدام صادر کرده است.
Your browser doesn’t support HTML5
از سوی دیگر فرهاد نوری، از فعالان حقوق دراویش ساکن استرالیا، در گفتوگو با رادیو فردا از فشارها بر شماری از دراویش مرد بازداشتشده خبر داد.
به گفته آقای نوری، در هفتههای اخیر مشخص شد که حدود ۱۰ تن از دراویشی که از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نبود در بازداشتگاه اداره آگاهی تهران، معروف به بازداشتگاه شاهپور، هستند که معمولا محل بازداشت متهمان پروندههای جنایی است.
این فعال حقوق دراویش همچنین به رادیو فردا گفت یکی از بازداشتشدگان به نام عباس دهقان برای اعتراف اجباری به رانندگی خودروی سمند در رویدادهای گلستان هفتم تهدید شده است که اگر همکاری نکند «در جلو چشم او به همسرش تجاوز خواهد شد».