خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی که بامداد شنبه، ششم بهمنماه، منتشر کرد از آزمایش و «احتمالا تولید» موشک بالیستیک یا قارهپیما در یک پایگاه نظامی در خاک عربستان سعودی خبر داد.
این خبرگزاری گزارش خود را بر اساس تصاویر ماهوارهای و نظر عدهای از کارشناسان آمریکایی درباره این تصاویر نوشته و میگوید که عربستان خود به دنبال برنامهای موشکی است که سالهاست جمهوری اسلامی را به خاطر آن به باد انتقاد گرفته است.
تصاویر ماهوارهای که ابتدا توسط روزنامه واشینگتن پست افشا شد متعلق به پایگاهی نظامی در نزدیکی شهر الدوادمی است که در ۲۳۰ کیلومتری غرب ریاض، پایتخت سعودی، قرار دارد.
آسوشیتدپرس با اشاره به این که مقامات سعودی از اظهار نظر در این باره خودداری کردهاند میگوید که وجود این برنامه موشکی میتواند به تنش بیشتر در روابط خاندان سعودی با ایالات متحده بینجامد.
منظور این خبرگزاری از تنش بیشتر میتواند اشاره به پرونده جمال خاشقجی، ستوننویس روزنامه آمریکایی واشینگتن پست و از منتقدان ولیعهد عربستان سعودی، باشد.
آقای خاشقجی نزدیک به چهار ماه پیش در کنسولگری عربستان سعودی در شهر استانبول ترکیه به قتل رسید و جنجالی به راه انداخت که هنوز دامان خاندان سعودی را رها نکرده است.
سلطان و ولیعهد سعودی تاکنون چند بار رسما اعلام کردهاند که از وقوع این جنایت بیخبر بودهاند، امری که از سوی چندین شخصیت و سازمان از جمله سیآیای رد شده است.
نشریه دفاعی جینز پیشتر در سال ۲۰۱۳ وجود پایگاه نظامی الدوادمی در عمق بیابانهای عربستان را فاش کرده و از وجود دو سکوی پرتاب موشک در این پایگاه خبر داده بود که رو به ایران و اسرائیل نشانه گرفته شده بودند.
تصاویر مورد استناد روزنامه واشینگتن پست تاریخ ۱۳ نوامبر سال ۲۰۱۸ را بر خود دارند.
کارشناسان نظامی در گفتوگو با این روزنامه سازههایی را شناسایی کردهاند که میتوان از آنها برای ساخت و سوختگیری موشک استفاده کرد؛ همین طور «جایگاهی برای آزمایش موتور موشک که در گوشهای از پایگاه قرار گرفته است».
وجود این برنامه موشکی، در صورت تایید، میتواند فشار را بر حکومت سعودی افزایش دهد، حکومتی که خود سالهاست به دلیل همین برنامه جمهوری اسلامی یعنی رقیب منطقهایاش را به باد انتقاد گرفته است.
در همین زمینه ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، اواخر آبانماه گفته بود که «جامعه بینالمللی باید به برنامه هستهای ایران پایان دهد و اقدامات این کشور که امنیت و ثبات را به خطر انداخته است متوقف کند».
این موضع پادشاه عربستان سعودی با دیدگاههای دولت دونالد ترامپ در آمریکا و بنیامین نتانیاهو در اسرائیل درباره برنامه هستهای و موشکی ایران و آنچه که «برهم زدن ثبات و امنیت خاورمیانه» از سوی تهران عنوان کردهاند، همسو است.