تأیید هویت زن معترض به تذکر حجاب؛ سپیده رشنو در بازداشت است

سپیده رشنو، زن جوانی که به دلیل اعتراض به تذکر درباره حجاب بازداشت شده است.

برخی منابع آگاه، هویت زن معترض به تذکر حجاب در اتوبوس را «سپیده رَشنو» اعلام و خبر بازداشت او را تایید کرده‌اند.

آرش صادقی، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی پیشین در توئیتی ضمن اعلام این خبر نوشته است که خانم رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستان‌نویس و ویراستار است و روز ۲۵ تیرماه بازداشت شده است.

آقای صادقی، همچنین هویت زنی را که در اتوبوس پس از تذکر به خانم رشنو به او حمله و او را تهدید کرده بود، «رایحه ربیعی» اعلام کرده است.

در روزهای گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی به شکل گسترده‌ای هم‌رسانی شد که در آن یک زن جوان با پوشش چادر در اتوبوس در حال مشاجره با یک زن دیگر دیده می‌شود.

بنابر گزارش‌ها این مشاجره در پی تذکر زن چادری به پوشش شهروند دیگر رخ داده و در خلال آن، او زن دیگر را تهدید می‌کند که فیلم او را گرفته و «به سپاه [پاسداران]» خواهد داد.

در پی بالا گرفتن مشاجره، زن چادری با فشار سایر مسافران مجبور می‌شود که از اتوبوس پیاده شود.

در پی دست به دست شدن فراوان این ویدیو در شبکه‌های اجتماعی، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه روز یک‌شنبه، ۲۶ تیر اعلام کرد که این اتفاق «یک ماه پیش» رخ داده است و «عاملان هتاکی به آمر به معروف» بازداشت شده‌اند.

بیشتر در این باره: خبرگزاری فارس ادعا کرد: «عاملان» واکنش به «آمر به معروف» در اتوبوس بازداشت شدند

این خبرگزاری اما کمی بعد در خبر دیگری تایید کرد که این اتفاق صبح روز شنبه، ۲۵ تیر در اتوبوس بی‌آرتی رخ داده و خانم رشنو را «عضو یک شبکه سازمان‌یافته کشف حجاب و مرتبط با مسیح علی‌نژاد» معرفی کرده که تا پیش از غروب همان روز بازداشت شده‌ است.

درگیری و مشاجره شهروندان با افرادی که به خود اجازه تذکر درباره پوشش آن‌ها را می‌دهند، پیش از این نیز سابقه داشته است، اما بر اساس ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی به نظر می‌رسد که این برخوردها همزمان با افزایش فشارها در مورد حجاب در هفته‌های گذشته افزایش یافته است.

همزمان با انتشار گزارش‌هایی از حضور گسترده «گشت ارشاد» در شهرها و تشدید سخت‌گیری در سازمان‌ها و مراکز دولتی درباره نحوه پوشش کارکنان مقامات جمهوری اسلامی از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس ایران نیز بر لزوم اجرای قوانین مربوط به حجاب تاکید کرده‌اند.

به گفته کارشناسان، در چهار دهه گذشته حکومت همواره از دستاویز حجاب اجباری به‌ عنوان یک «ابزار سیاسی» با هدف سرکوب نیمی از جمعیت جامعه به‌ویژه در بزنگاه‌های حساس استفاده کرده است.