رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران از شناسایی و بازداشت اعضای یک باند کلاهبرداری با وعده فروش نوزاد با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان در فضای مجازی خبر داد.
آن طور که پلیس فتا به نقل از داود معظمی گودرزی اعلام کرده، «یک نوزاد ۱۵ روزه نیز از محل اختفای این باند» کشف شده است.
وی اضافه کرد که بررسیهای پلیس نشان داد صفحاتی در فضای مجازی با وعده فروش نوزاد به راه افتاده بود که به «کلاهبرداری» از افراد متقاضی میپرداختند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، بازداشتشدگان دو زن و دو مرد هستند که برای فروش هر نوزاد، «مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان طلب میکردند و پس از این که افراد متقاضی وجه مورد نظر را واریز میکردند دیگر پاسخگوی آنها نبودند.»
به گفته آقای گودرزی، «یکی از اعضای این باند در پوشش پرستار بچه به یک منزل مراجعه کرده و پس از جدا کردن نوزاد از والدین قصد فروش آن را داشتند» که از سوی پلیس بازداشت شد.
سال ۹۹ نیز پلیس فتای تهران از کشف «۱۵ سایت و حساب» اینترنتی فعال در زمینه «خرید و فروش نوزاد» خبر داده بود که به «کلاهبرداری» از متقاضیان میپرداختند.
در ایران اگرچه قوه قضائیه خرید و فروش کودک «حتی با عنوان فرزندخواندگی» را «اقدامی مجرمانه» اعلام کرده ولی خرید و فروش نوزدان بحثی سابقهدار است.
سال ۹۴ در گزارشی جنجالبرانگیز، یک عضو شورای شهر تهران خبر داد که برخی زنان «کارتنخواب و روسپی» نوزادان خود را پس از زایمان در برخی از بیمارستانهای «جنوب و مرکز شهر»، در نزدیکی بیمارستان به قیمت «۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان» میفروشند.
کارشناسان از «فقر اقتصادی»، «فقر فرهنگی»، «اعتیاد»، «کارتنخوابی» و «ازدواج کودکان» به عنوان مهمترین عوامل «نوزادفروشی» در ایران نام برده بودند و خواستار رفع بستر چنین مشکلاتی هستند.