علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه، از بازداشت بیش از ۲۵۰ نفر در این استان در پی اعتراضات آبان ۹۸ خبر داده و آنها را از «سردستههای اغتشاشات» خوانده است.
به گزارش ایرنا، این مقام نیروی انتظامی بازداشتشدگان را به «شرارت، تحریک مردم به ایجاد آشوب و اغتشاش، تخریب اموال عمومی و وارد آوردن خسارت به اماکن دولتی، شکستن شیشه خودروهای امدادی و شخصی مردم و حمله به مأموران پلیس و نیروهای بسیج» متهم کرده است.
موج بازداشتها در ارتباط با اعتراضات آبان ماه در حالی ادامه دارد که بیش از یک ماه از آن میگذرد.
بهگفته فرمانده پلیس کرمانشاه، اغلب بازداشتشدگان اخیر در کرمانشاه بین ۲۰ تا ۳۵ سالهاند. وی همچنین مدعی شده که «چند نفر از آنها به ارتباط با گروهکهای تروریستی و دشمنان انقلاب اعتراف کردهاند» و از آنها «سلاح» کشف شده است.
مقامهای قضایی پیشتر وعده داده بودند تکلیف افراد بازداشتشده را بهسرعت مشخص میکنند، اما تا کنون از روند رسیدگی به اتهامات این افراد گزارشی منتشر نشده و هر روز خبر بازداشت افراد جدیدی از میان معترضان منتشر میشود.
همچنین روز گذشته نیز عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی البرز، از دستگیری دو نفر در ارتباط با اعتراضات فردیس کرج خبر داد.
هفته پیش فرمانده پلیس استان فارس نیز از بازداشت ۱۰ نفر از معترضان در کازرون و ممسنی خبر داد. مقامهای انتظامی این استان پیشتر از بازداشت حداقل ۳۰۰ نفر در این استان خبر داده بودند.
در گزارشی دیگر، فرمانده پلیس خوزستان نیز روز جمعه ، ۲۲ آذر، از بازداشت ۱۳۶ نفر خبر داد و مدعی شد بازداشت آنها در ارتباط با «تیراندازی و داشتن اسلحه غیرمجاز» بوده است.
بنا به گزارشها، سرکوب اعتراضات در ماهشهر در استان خوزستان بسیار شدید بوده و موج دستگیریها در این شهر همچنان ادامه دارد.
بیشتر در این باره: «ما اگر پول داشتیم اسلحه بخریم، که نون میخریدیم»در همین ارتباط، فیلیپ لوتر، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بینالملل، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات آبان ماه اعلام کرد که شرایط نگهداری برخی از بازداشتشدگان «ناپدیدسازی قهری» است.
بر اساس قوانین بینالمللی، «ناپدیدشده قهری» به فردی گفته میشود که به دست نیروهای حکومتی دستگیر یا ربوده شود و پس از آن در مورد سرنوشت یا محل نگهداریاش پنهانکاری شود.
بر اساس بررسیهای رادیوفردا، حداقل هشت هزار نفر تا ۱۴ آذرماه امسال در شهرهای متعدد بازداشت شده بودند، اما مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارشی از تعداد کل افراد بازداشتشده ارائه ندادهاند.
تنها آمار رسمی اعلام شده درباره تعداد افراد بازداشتشده سخنان حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، است که از بازداشت هفت هزار نفر خبر داده بود.