نماینده پارلمان اتریش خواستار آزادی ترانه علیدوستی و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شد

تصویری که ترانه علیدوستی در صفحه اینستاگرام خود بدون حجاب اجباری و با در دست داشتن شعار محوری اعتراضات سراسری در ایران منتشر کرد

در ادامه کارزار حمایت نمایندگان پارلمان اتریش از معترضان بازداشتی در ایران، اوا ماریا هُلتسلایتنر با ارسال نامه‌ای به سفیر جمهوری اسلامی در وین خواستار آزادی ترانه علیدوستی، بازیگر سینما، و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شد.

خانم هلتسلایتنر، عضو حزب سوسیال دموکرات اتریش، کفالت سیاسی ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس سینمای ایران را بر عهده گرفته است.

خانم علیدوستی به دنبال انتشار تصاویر خود بدون حجاب اجباری و اعتراض به اعدام معترضان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

این نماینده پارلمان اتریش روز جمعه دوم دی‌ماه در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «امروز به عنوان کفیل سیاسی ترانه علیدوستی، بازیگر، نامه‌ای به سفارت ایران نوشتم و خواستار آزادی او به همراه دیگر زندانیان سیاسی شدم.»

اوا ماریا هلتسلایتنر توییت خود را با هشتگ انقلاب ایران (#IranRevolution) به پایان برده است.

روز ۳۰ آذر، ۱۸۳ عضو پارلمان اتریش در اقدامی دسته‌جمعی و نمادین کفالت سیاسی ۱۸۳ معترض در ایران را که شماری از آن‌ها زیر حکم اعدام قرار دارند، بر عهده گرفتند.

این نمایندگان بر اهمیت فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی برای توقف صدور و اجرای احکام اعدام تاکید کردند و از دولت فدرال اتریش نیز خواستند که سیاست مشخصی در قبال اعتراضات در ایران در پیش بگیرد.

در همین راستا هرالد تروخ، نماینده پارلمان اتریش، نیز روز اول دی با حضور در جمع ایرانیانی که مقابل مقر سازمان ملل در وین اقدام به تحصن کرده بودند، خواستار «کنار گذاشتن اختلاف‌ها» برای پایان دادن به حکومت جمهوری اسلامی در ایران شد.

این نماینده سوسیال دموکرات ضمن ادای احترام به جان‌باختگان اعتراضات اخیر در ایران گفت: «اختلاف نظرها را باید کمی کنار گذاشت و بر روی هدف مشترک متمرکز شد. البته راه‌های بسیاری وجود دارد و سئوال اصلی این است که بعد از رفتن ملاها چگونه باید ادامه داد. اما قبل از هر چیز ملاها باید رفته باشند و این امر با کار جمعی میسر خواهد شد.»

اعتراضات سراسری در ایران از ۲۶ شهریورماه در واکنش به جان باختن مهسا امینی، جوان ۲۲ ساله اهل سقز، در بازداشت گشت ارشاد نیروی انتظامی تهران آغاز شد و به شهرهای مختلف ایران گسترش یافت. سایت حقوق بشری «هرانا» که با حمایت از معترضان اخبار اعتراضات را جمع‌آوری و منتشر می‌کند، اعلام کرده که تا روز ۳۰ آذر، ۵۰۶ نفر از معترضان از جمله ۶۹ کودک کشته شده و هزاران نفر نیز بازداشت شده‌اند.