فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران قطع اینترنت در ایران را «تلاشی برای از بین بردن خطوط ارتباطی و ساکت کردن گزارش رسانهها از وضعیت جاری ایران» خواند و آن را محکوم کرد.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، از مقامات جمهوری اسلامی خواست که «محاصره» اینترنت را برداشته و «سرکوب علیه معترضان را متوقف کنند».
وی همچنین گفت: «قطع اینترنت به طور فزاینده در حال تبدیل به ابزاری برای دولتها در سراسر جهان است تا گزارش رسانهها را ساکت کرده و حق اساسی شهروندان برای دسترسی آزاد به اطلاعات را محدود کنند».
بر اساس گزارش فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، ۳۰ کشور در سال ۲۰۱۹ رسانهها را توقیف و دسترسی به اینترنت را مسدود کردهاند.
آقای بلانگر این اقدام را نشانگر «روند جهانی کنترل رسانههای شهروندان و دسترسی به اینترنت» دانست.
به دنبال اعتراضهای گسترده به افزایش قیمت بنزین در ایران، شورای امنیت کشور از ۲۴ آبان دستور به قطع اینترنت داده است.
یک منبع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است: «تصمیم به قطع اینترنت، حداقل به مدت ۲۴ ساعت از سوی شورای عالی امنیت ملی اتخاذ و به کلیه اپراتورهای کشور ارسال شده است.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران روز دوشنبه ۲۷ آبان گفته بود در یکی دو روز آینده اینترنت در برخی استانها که مشکل امنیتی ندارند، وصل خواهد شد.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران گفته است «قطع اینترنت ضررهای فراوانی برای مردم و نظام دارد» و «شورای امنیت کشور بزودی مجوز برقراری اینترنت» را صادر میکند.
آقای آذری جهرمی همچنین در واکنش به سخنان سفیر آمریکا در آلمان که گفته بود این کشور توانایی راهاندازی اینترنت بدون سانسور برای ایران را دارد، گفت: «این ادعا اکنون ممکن نیست، برنامههایی برای سال ۲۰۲۵ دارند که مطرح کردهاند».
ریچارد گرنل سفیر واشنگتن در برلین میگوید آمریکا و اروپا میتوانند با قطع اینترنت در ایران مقابله کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شنبه ۲۵ آبان اقدام حکومت ایران در قطع اینترنت را محکوم کرده بود.