گفت‌وگوی اختصاصی رادیو فردا با مدیر خودروهای برقی پورشه

روبرت مایر، مدیر خودرهای برقی پورشه؛ خودرو پورشه تایکان توربو اس اولین خودرو تمام الکتریکی پورشه است.

شرکت پورشه که در حقیقت نخستین خودروی خود، یعنی «پی۱» را در سال ۱۸۹۸ با موتور برقی ساخته بود، حالا پس از سال‌ها دوباره قصد دارد با تولید خودروهای برقی به رقابت با تسلا بپردازد.

پورشه تایکان توربو اس

  • قدرت موتور: ۵۶۰ کیلوات/ بیش از ۷۵۰ اسب بخار
  • شتاب صفر تا صد کیلومتر: ۲.۸ ثانیه
  • شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر: زیر ۱۰ ثانیه
  • پیمایش با یکبار شارژ: ۴۵۰ کیلومتر


روبرت مایر مدیر خودرهای برقی پورشه در گفت‌وگوی اختصاصی با ما می‌گوید «شرکت پورشه در آینده سعی دارد تعداد زیادی از محصولات خود را به‌صورت الکتریکی عرضه کند. پورشه تایکان اولین قدم است و در ادامه در بازار خودروهای شاسی‌بلند هم تایکان کراس را عرضه می‌کنیم که فضای بیشتری دارد و خانوادگی‌تر است و پس از این خودرو هم نسخه الکتریکی ماکان را خواهیم ساخت.»

او ادامه داد «خودرو پورشه تایکان توربو اس اولین خودرو تمام الکتریکی پورشه است و اولین خودرو تمام الکتریکی اسپرت بازار هم محسوب می‌شود قدرت موتور این خودرو ۵۶۰ کیلوات، بیش از ۷۵۰ اسب بخار است. شتاب صفر تا صد کیلومتر این خودرو ۲.۸ ثانیه و شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر این خودرو زیر ۱۰ ثانیه است. این خودرو با یکبار شارژ می‌تواند ۴۵۰ کیلومتر را طی کند.»

وی در پاسخ به این سوال که این میزان در برابر خودرو رقیب در تسلا بسیار کمتر است توضیح می‌دهد :« می‌توانستیم باتری‌ها بزرگ‌تری استفاده کنیم اما چیزی که برای ما مهم است سریع شارژ شدن خودرو است و این خودرو در زمینه شارژ شدن سریع‌ترین است و می‌توان ۸۰ درصد ظرفیت باتری‌ها را در حدود ۲۰ دقیقه با سیستم شارژ سریع پر کرد. برای ما راندن سریع در کنار شارژ سریع مهم بوده است.

در این خودرو سعی کردیم طراحی جدیدی را برای خودروهای برقی ارائه کنیم البته این خودرو المان‌های طراحی کلی پورشه را هم در خود دارد. خودرو توربو اس در بازار قیمت پایه ۱۱۸ هزار یورویی خواهد داشت.»

او در پاسخ به این سوال که چرا مردم با وجود چنین قیمت بالایی به‌جای محصولات تسلا باید محصولات پورشه را انتخاب کنند؟ می‌گوید «علت اصلی خود پورشه است چرا که مردم با این خودرو یک پورشه را احساس خواهند کرد و لذت رانندگی با یک پورشه را تجربه می‌کنند و توجه داشته باشید که این اولین خودرو اسپرت الکتریکی جهان است و سابقه پورشه را پشت سر خود دارد.»

روبرت مایر، مدیر خودرهای برقی پورشه، در پاسخ به این پرسش که چرا در خودروهای جدید الکتریکی خود از سامانه خودران استفاده نکرده‌اید توضیح می‌دهد «ما در حال استفاده از سیستم‌های کمک راننده در خودروهای مختلف خود هستیم و آنها را هم در آینده نزدیک توسعه می‌دهیم. و البته برای توسعه سامانه‌های خودران امن ما باید تحقیقات بیشتری را انجام دهیم و در حال طراحی و توسعه این محصولات هم هستیم.»

وی در پاسخ به این سوال که برخی فکر می‌کنند با آمدن خودروهای خودران رانندگی فراموش می‌شود، می‌گوید: «پورشه همیشه فلسفه‌اش طراحی خودرو برای راندن لذت‌بخش بوده است و ما برای رانندگان حرفه‌ای که از رانندگی لذت می‌برند خودرو طراحی می‌کنیم و با همه‌گیر شدن خودروهای خودران باز هم این راهبرد حفظ خواهد شد.»

بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تولید خودروهای الکتریکی از یک دهه آینده شتاب خواهد گرفت. اما مشکل پیمایش کم، سرعت پایین شارژ و قیمت بالا همچنان از مشکلات اصلی توسعه این خودروها خواهند بود. به همین دلیل خودروهای دوگانه‌سوز که ترکیبی از خودروهای برقی و بنزینی یا دیزلی هستند به عنوان راه میان‌مدت انتخاب خواهد شد.

هم اکنون شرکت‌های بزرگ خودرسازی مانند ب‌ام‌و، فولکس‌واگن و مرسدس بنز در حال برنامه‌ریزی برای تولید گسترده خودروهای برقی هستند.

پیشتر ماریوس تانگبی سخنگوی ب‌ام‌و درباره آینده خودروهای الکتریکی به رادیو فردا گفته بود: « تا سال ۲۰۲۵ ما نیمی از خودروهای ب‌ام‌و را الکتریکی خواهیم کرد. البته توسعه موتورهای درون‌سوز را پیگیری خواهیم کرد و موتورهای بنزینی و دیزلی جدیدی را هم با افزایش بازده و کاهش آلایندگی تولید خواهیم کرد و بر اساس بازارهای گوناگون محصولات متنوعی را عرضه می‌کنیم و این باعث می‌شود تا مصرف‌کننده انتخاب‌های بیشتری داشته باشد. توسعه محصولات ما روی سه استراتژی خودروهای هیدروژنی، برقی و درون‌سوز متمرکز خواهد بود.»