پایان یک دهه؛ گامی بلند در توسعه خودروهای برقی

سال ۲۰۱۹ را می‌توان سالی دانست که صنعت خودروی جهان بیش از گذشته به سمت توسعه خودروهای برقی و خودران حرکت کرد. همچنین در همین سال یکی از بزرگ‌ترین اتحادها در صنعت خودروی جهان شکل گرفت و یکی دیگر از بزرگ‌ترین اتحادها بین رنو، نیسان و میتسوبیشی با چالش جدی روبه‌رو شد.

محصولات برقی

در سال ۲۰۱۹ خودروهای برقی جدید معرفی شد که احتمالا آينده این صنعت را رقم خواهد زد.

محصول جدید فولکس‌واگن و تسلا هر دو محصولاتی هستند که رویکرد شرکت‌های خودروسازی برای محصولات آینده را رقم می‌زند. البته برخی تحلیلگران این محصولات راتهی از «روح» می‌دانند و عده‌ای دیگر این محصولات را انقلابی ارزیابی کرده‌اند.

مهم‌ترین محصول برقی که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد آی دی۳ فولکس واگن بود. این شرکت امید دارد این محصول به همه گیر شدن خودروهای برقی کمک کند.

فولکس‌واگن اعلام کرده است «آی‌دی.۳» یکی از مهم‌ترین محصولات تاریخ این شرکت است و می‌تواند به عمومی کردن خودروهای برقی کمک کند؛ کاری که ده‌ها سال پیش خودرویی مانند «فولکس قورباغه‌ای» در مورد خودروهای احتراق داخلی انجام داد.

یوهان تیکوته، سخنگونی شرکت فولکس‌واگن به رادیو فردا گفته است: «آی‌دی.۳ اولین خودروی فولکس‌واگن است که در آن از پلت‌فرم الکتریکی استفاده شده است. چند خودروی الکتریکی دیگر فولکس‌واگن هم روی این پلت‌فرم ساخته خواهند شد. این خودرو از تابستان سال آینده وارد بازار می‌شود و در آلمان زیر ۳۰ هزار یورو قیمت خواهد داشت. نسخه‌ پایه‌ دارای برد ۳۳۰ کیلومتری با یک‌بار شارژ است. نسخه دوم ۴۲۰ کیلومتر و نسخه سوم که گران‌ترین نسخه است با یکبار شارژ توانایی طی کردن ۵۵۰ کیلومتر را دارد.»

البته بر خلاف ادعای مدیران فولکس‌واگن قیمت این خودروی همچنان بسیار بالاتر از حدی است که بتواند به همه‌گیر شدن آن کمک کند.

دیگر محصول جنجالی در سال ۲۰۱۹ وانت برقی تسلا بود. خودرویی که می‌توان آن را انقلابی در طراحی خودرو‌های آينده دانست.

تسلا قصد دارد یک خودروی وانت در رقابت با سازندگان بزرگ وانت در آمریکا عرضه کند. قیمت پایه این خودروی ۴۰ هزار دلار و قیمت گران‌ترین مدل که شعاع حرکتی ۸۰۰ کیلومتر و تجهیزات دو دیفرانسیل مناسب برای حرکت در مسیرهای خارج جاده را دارد از ۷۰ هزار دلار شروع خواهد شد. این وانت که ظاهری شبیه ماشین‌ها در فیلم‌های علمی تخیلی را دارد توانایی پیمودن مسافتی بین ۴۸۰ تا ۸۰۰ کیلومتر را با یکبار شارژ شدن دارد.

این وانت با نام «سایبرتراک» در کامل‌ترین نسخه از دو موتور برقی یکی در محور جلو و دیگری در محور عقب بهره می‌برد و چهار چرخ آن محرک است.

با گام بلندی که در سال گذشته و البته سال‌های پیش از آن برداشته شده، اکنون باید منتظر ماند و دید چقدر طول خواهد کشید تا خیابان‌ها محل رفت و آمد خودروهای برقی شوند.

پورشه تایکان توربو اس... تمام‌برقی

اتحاد بزرگ

در سال ۲۰۱۹ یکی از بزرگ‌ترین اتحادها در صنعت خودروی جهان بین پژو-سیتروئن و فیات-کرایسلر شکل گرفت. اتحادی که البته پر از نقاط روشن و تاریک است. از طرفی می‌تواند یک اتحاد پیشرو شود. اما از سوی دیگر می‌تواند با اشتباهی بزرگ، بسیاری از برندهای بزرگ صنعت خودروی جهان را به سمت مرگ ببرد و در نهایت منجر به شکست شود.

اتحاد بین گروه پژو-سیتروئن و فیات-کرایسلر از سوی دیگر می‌تواند سبب شود آرزوی فرانسوی‌ها برای ورود به بازار آمریکا محقق شود. فرانسوی‌ها بارها سعی کردند وارد بازار آمریکا شوند اما تا کنون همیشه شکست خورده‌اند.

لی آیاکوکا، یکی از بزرگ‌ترین مردان تاریخ صنعت خودروسازی جهان تابستان امسال در سن ۹۴ سالگی درگذشت. او بود که شرکت‌های فورد و کرایسلر را دوباره احیا کرد.

فیات کرایسلر شامل برندهای فیات، آلفارومئو، ایویکو، مازراتی و فراری از ایتالیا و جیپ، کرایسلرو دوج از آمریکاست.

در مقابل پژو سیتروئن برندهای پژو، دی‌اس، سیتروئن، اوپل و واکسهال را در خود دارد.

گروه پژو سیتروئن طی پنج سال گذشته با تحول در طراحی محصولات خود در اروپا توانست وضعیت خود را سامان دهد و با خودروهای پر فروشی مثل پژو ۲۰۸، ۲۰۰۸ و ۳۰۰۸ بخشی از بازار اروپا را به‌دست آورد. قدرت این گروه خودروسازی به جایی رسید که توانست برند آلمانی اوپل را از جنرال موتورز بخرد.

زلزله در اتحاد بزرگ

در حالی در سال ۲۰۱۹ یکی از بزرگترین اتحادهای صنعت خودروی جهان شکل گرفت که اتحاد دیگر مهم در صنعت خودروی بین رنو، نیسان و میتسوبیشی بیش از گذشته به سمت سقوط حرکت کرد.

در حالی که این اتحاد به سمت تبدیل شدن به بزرگ‌ترین گروه صنعت خودروی جهان می‌رفت، که دستگیری کارلوس غصن مدیر این اتحاد، این گروه خودروسازی را به سمت جدایی سوق داد.

با فرار کارلوس غصن از ژاپن در انتهای سال این شکاف عمیق‌تر هم شد. وی بازداشت خود را به توطئه مدیران ژاپنی نیسان مرتبط دانست؛ سخنانی که سبب شد رنو بیش از گذشته از نیسان دور شود.

خودروی ملی ترکیه

آخرین بمب خبری صنعت خودروی در سال ۲۰۱۹ مربوط به ترکیه می‌شود.

رجب طیب اردوغان با رونمایی از خودروی ملی این کشور که برقی است، اعلام کرد مردم این کشور «به آرزوی خود خواهند رسید».

خودروی جدید ملی ترکیه یک خودروی تمام برقی کراس‌اوور است. آن‌طور که طراحان آن می‌گویند این خودروی دارای دو گونه موتور است که یکی ۲۰۰ و دیگری ۴۰۰ اسب بخار قدرت دارد. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودروی با دو پیشرانه متفاوت خود ۷.۶ و ۴.۸ ثانیه است. پیمایش این خودروی هم در دو نوع ۳۰۰ و ۵۰۰ کیلومتر با یکبار شارژ است و با شارژ سریع هم می‌توان طی مدت نیم ساعت هشتاد درصد باتری‌های این خودروی را شارژ کرد.

با وجود اینکه ترکیه اعلام کرده این خودروی طی مدت دو سال آینده وارد بازار خواهد شد، برخی رسانه‌های آن کشور با توجه به زیر ساخت‌های لازم برای تولید این خودرو، این اتفاق را بعید ارزیابی کرده‌اند.