در آستانه سرعت افسانه‌ای

بوگاتی شیرون

شرکت بوگاتی با رکورد جدید خود یعنی رسیدن به سرعت ۴۹۰ کیلومتر در ساعت در آستانه سرعت افسانه‌ای ۵۰۰ کیلومتر در ساعت قرار گرفت.

موشک زمینی بوگاتی

آنگونه که بنیاد بازرسی فنی TÜV آلمان گزارش داده خودرو بوگاتی شیرون با رسیدن به سرعت ۴۹۰ کیلومتر درساعت حالا سریع ترین خودرو جهان است. بوگاتی برای رسیدن به چنین سرعتی محدودیت سرعت را در شیرون برداشته است و برخی تغییرات فنی را در خودرو اعمال کرده است.

این رکورد سرعت در بهترین پیست سرعت جهان، پیست واقع در منطقه‌ اهرا لسیِن در آلمان بدست آمده است.

برای رسیدن به این سرعت تغییراتی در ساختار اسکلت خودرو داده شده و میشلین هم تایرهای مخصوصی را ساخته و در اختیار بوگاتی قرار داده است. در بدنه خودرو هم تغییراتی برای آئرودینامیک‌ترشدن خودرو اعمال شده است و موتور ۱۶ سیلندر دبلیو شکل بوگاتی با قدرت بیش از ۱۵۰۰ اسب بخار شاهد برخی تقویت‌ها بوده است.

در سیستم تعلیق خودرو هم تغییراتی داده شده تا به تناسب سرعت، ارتفاع و نوع سختی سیستم تعلیق تغییر پیدا کند.

نیرو در این خودرو به هر چهار چرخ انتقال پیدا می‌کند و برای انتقال قدرت هم از یک جعبه دنده هفت سرعته استفاده شده است.

پورشه «پدرش را از دست داد»

فردیناند پیئش، نوه پورشه مدیرعامل و رئیس سابق هیات‌ مدیره‌ گروه خودروسازی فولکس‌واگن، پس از رسوایی سال‌های اخیر درگذشت. وی را می‌توان یکی از مهمترین دلایل رشد پورشه و فولکس‌واگن در چند دهه اخیر دانست.

مادر این مدیر با سابقه صنعت خودرو دختر فردیناند پورشه بود و سبب آن شد تا وی راه رسیدن به مدارج ترقی را راحت‌تر طی کند. او در طراحی و تولید بیشتر خودروهای افسانه‌ای پورشه نقش کلیدی داشته است و در اکثر تیم‌ها چه به عنوان مهندس یا مدیر حضور داشته است.

گذشته از تاثیر مستقیم وی در پورشه بسیاری از تغییرات اصلی در فولکس واگن و آئودی هم با حضور وی کلید خورده بود.

فردیناند پیئش

سوبارو ایمپرزا جدید وارد می‌شود

نسخه جدید سوبارو ایمپرزا را می‌توان نمونه یک خودرو ژاپنی «سرکش» دانست. اگر بیشتر خودروهای ژاپنی بی‌دردسر و آرام هستند محصولات سوبارو و ایمپرزا سرکش هستند. سوبارو شرکتی است که با وجود دوام بالا و قیمت مناسب، سواری خودرو هم برایش مهم است.

این شرکت از موتور تخت یا خوابیده در محصولاتش استفاده می‌کند تا تعادل خودرو در پیچ‌ها برای راندن با سرعت بیشتر بالاتر باشد. البته موتورهای تخت بر خلاف موتورهای عمودی پیچیده‌تر هستند و تعمیر آنها هم سخت‌تر است.

هیوندایی اسکوتر برقی می‌سازد

هیوندای اولین اسکوتر برقی تاشوی خود را معرفی کرده است محصولی که برای حرکت در مسیرهای داخل شهری مناسب بنظر می‌رسد.

این محصول می‌تواند به سرعت حدود ۲۰ کیلومتر درساعت برسد. اسکوتر برقی هیوندایی هفت کیلوگرم وزن دارد و تا ۲۰ کیلومتر را با یکبار شارژ می‌تواند طی کند.

از این محصول می‌توان در شهرهای کفی و برای رفت آمدهای معمولی شهری مانند سر کار رفتن استفاده کرد. به دلیل وزن کم، حمل این اسکوتر در سیستم حمل عمومی چندان مشکل نیست.

آزادسازی واردات خودرو در مناطق آزاد

مرتضی بانک، دبیر شورای عالی مناطق آزاد از ارسال مصوبه‌ای به دولت برای آزادسازی واردات خودرو از مناطق آزاد کیش، قشم و چابهار و موافقت ضمنی وزارت صنعت و گمرک با آن خبر داده است.

وی توضیح داده است «مصوبه‌ای را به دولت ارسال کرده‌ایم که در حال کارشناسی است و مراجع مربوطه از جمله وزارت صمت و گمرک هم موافقت خود را برای آزادسازی واردات خودرو از مناطق آزاد کیش، قشم و چابهار اعلام کرده‌اند؛ که به‌زودی و پس از تأیید آن در دولت اجرایی خواهد شد.»

موسسه استاندار برای خودروسازان خط و نشان کشید

به گزارش ایسنا رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد که رعایت استانداردها برای ارتقای سطح کیفی و رعایت ایمنی خودروها لازم الاجراء است.

پراید

نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران خواستار همراهی و مشارکت همه جانبه در اجرای استانداردها شد و با اشاره به اینکه سخت‌گیری‌های ما به نفع خودروسازان و مردم است، تصریح کرد: «حتی اگر سخت و دشوار باشد، باید الزامات سازمان ملی استاندارد در خودروسازی لحاظ شود. طبق برنامه، خودروهایی که ارتقاء کیفیت نداده‌اند باید از چرخه تولید خارج شوند.»

با وجود این سخنان، وی دو سال قبل گفته بود تولید پراید را متوقف خواهد کرد اتفاقی که تا کنون رخ نداده است.