پرواز عملیاتی سوخو ۵۷ در آسمان سوریه

سوخو ۵۷ در جریان یک پرواز آزمایشی

بوئینگ ۷۷۷ ایکس آخرین مراحل آماده سازی را می‌گذارند تا در سال ۲۰۱۹ اولین پرواز خودر را انجام دهد؛ از طرفی سوخو ۵۷ یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان، برای نخستین بار دست به یک پرواز عملیاتی زده‌است، آن‌هم در آسمان سوریه.

پیشرفته‌ترین هواپیمای جهان در مراحل نهایی ساخت

بوئینگ ۷۷۷ سری ایکس که از آن به عنوان پیشرفته‌ترین هواپیمای جهان نام برده می‌شود مراحل نهایی آماده‌سازی را طی می‌کند. به‌تازگی بخش دماغه، میانه و انتهای این هواپیما مونتاژ شده‌است. این هواپیما که ۷۷ متر طول دارد از موتور جنرال الکتریک جی ای ۹ ایکس بهره می‌گیرد، در حال گذراندن تست‌های نهایی است.

قرار است اولین فروند از این سری در سال ۲۰۲۰ به شرکت هواپیمایی امارات تحویل داده شود. یکی از پیشرفته‌ترین و پرچالش‌ترین بخش‌های این هواپیما، تا شدن بخشی از بال آن است. با این روش این هواپیما جای کمتری برای پارک در آشیانه خواهد گرفت. بخش زیادی از تست‌های قطعات این هواپیما در شهر سیاتل آمریکا در حال انجام است.

این هواپیما توانایی حمل ۴۰۰ تا ‌۴۲۵ مسافر را تا فاصله ۱۴۰۷۵ کیلومتری خواهد داشت. تا کنون ۳۴۰ سفارش برای این هواپیما دریافت شده است. شرکت امارات حدود ۱۵۰ فروند از این مدل را پیش‌خرید کرده است.

سود خط هوایی امارات

بر اساس گزارش نیم سال مالی شرکت هواپیمایی امارات، میزان درآمد این شرکت حدود ۱۴.۸ میلیارد دلار اعلام شده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار بوده، ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است. البته به دلیل افزایش قیمت سوخت و برخی عوامل عملیاتی دیگر، سود این شرکت کاهش داشته است.

شرکت امارات هم اکنون بزرگ‌ترین شرکت هوایی در خاورمیانه است و بیش ۶۴ هزار نفر، که تعداد زیادی از آن‌ها غیر اماراتی هستند، برایش کار می‌کنند. این شرکت حدود ۲۵۸ هواپیما در اختیار دارد و بیش از ۲۰۰ هواپیمای جدید هم سفارش داده است.

این شرکت یکی از بزرگ‌ترین ناوگان‌های ایرباس ۳۸۰ جهان که بزرگ‌ترین هواپیمای جهان است را در اختیار دارد. این شرکت ۱۰۱ فروند ایرباس ۳۸۰ سری ۸۰۰ دارد و بیش از ۷۰ فروند دیگر از این هواپیما هم سفارش داده است. هواپیمایی امارات بزرگترین کاربر بوئینگ ۷۷۷ در جهان است و هم اکنون ۱۵۱ فروند بوئینگ ۷۷۷ را در اختیار دارد.

تاسیس یک شرکت هوایی جدید در ایران

به گزارش ایرنا حسین اژدری، رئیس هیات مدیره مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، گفته است «نخستین شرکت هواپیمایی خراسان جنوبی به نام «اوج سپهر کویر» به ثبت رسیده و امیدواریم ظرف سه تا شش ماه آینده با خرید هواپیما، پایه فرودگاهی بیرجند را به عنوان زیرساخت اساسی توسعه استان فعال کنیم».

پرواز عملیاتی پیشرفته‌ترین جنگنده روسیه

سوخو ۵۷ بیش ازده پرواز در سوریه انجام داده و در شرایط متفاوت جنگی قرار گرفته است. این جنگنده که رقیب اف ۲۲، پیشرفته‌ترین هواپیمای جنگی جهان است قرار است در سال ۲۰۱۹ به‌طور گسترده در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار گیرد.

یکی از تصاویر منتشرشده از سوی وزارت دفاع روسیه

​ارتش روسیه فیلم‌هایی را از پرواز عملیاتی این جنگنده در سوریه منتشر کرده است.

گفته می‌شود در حال حاضر جنگنده اف ۲۲ آمریکا «سلطان آسمان» است و هیچ جنگنده‌ای توان مبارزه با این هواپیما را ندارد. اما مدتی است روسیه با جنگنده سوخو ۵۷ و چینی‌های با جنگنده جی ۲۰ سعی دارند خود را به اف ۲۲ نزدیک کنند.

اف ۲۲ یکی از معدود هواپیماهایی است که از قابلیت ابرپیمایش (سوپر کروز) برخوردار است یعنی می‌تواند بدون روشن کردن پسسوز موتور در سرعت‌های مافوق صوت پرواز کند. مانورپذیری بسیار بالا، پنهانکاری و حسگرهای یکپارچه و اویونیک بسیار پیشرفته این هواپیما را از جنگنده‌های دیگر متمایز می‌کند.

اف-۲۲

مشخص نیست سوخو ۵۷ در این زمینه‌ها چه وضعیتی نسبت به اف ۲۲ دارد اما از نظر سطوح بدنه به‌نظر می‌رسد درصد رادار گریزی کمتری نسبت به اف ۲۲ داشته باشد.

بدنه اف ۲۲ از آلیاژی سری تیتانیوم و کِولار-کربن و نوعی آلومینیوم تشکیل شده است که این آلیاژ بسیار سخت و در عین حال سبک است.

موتور سوخو ۵۷ قوی‌ترین موتور ساخته شده روس‌ها برای هواپیماهای نظامی و از نوع آل ۴۱ است.

برد مفید رادار سوخو-۵۷ می‌تواند اهدافی با ابعاد یک متر را تا شعاع ۴۰۰ کیلومتری شناسایی کند. گفته می‌شود روس‌ها در این هواپیما سعی کرده‌اند از هوش مصنوعی هم استفاده کنند. این هواپیما در بسیاری از زمینه‌ها بنا بر طرح سوخو ۳۵ که هم اکنون پیشرفته‌ترین هواپیمای ارتش روسیه و از نظر آیرو دینامیکی و قابلیت‌های مانور‌های پروازی، پیشرفته‌ترین هواپیمای جهان است، ساخته شده است.