صنعت هوانوردی آماده بازگشت می‌شود؟

اسکرین و تب‌سنجی مسافران با کلاه هوشمند در فرودگاهی در ایتالیا

صنعت هوانوردی بعد از ماه‌ها رکود، خود را آماده می‌کند تا دو ماه دیگر به‌تدریج به شرایط قبل از کرونا نزدیک شود، هرچند هنوز تردیدها و پرسش‌هایی در مورد میزان بازگشت به شرایط گذشته مطرح است.

بازگشتی آرام اما تا چه حد؟

سال‌ها طول خواهد کشید تا صنعت هوانوردی بتواند به شرایط پیش از کرونا بازگردد و زیان‌های این مدت را جبران کند. با این وجود این صنعت خود را آماده می‌کند تا در حدود دوماه آینده به‌تدریج بسیاری از پروازها را برقرار کند.

بسیاری از خطوط هوایی در اروپا از برقراری تدریجی پروازهای لغو شده خبر داده‌اند. به عنوان مثال رسانه‌های اسپانیا گزارش داده‌اند که این کشور قصد دارد از دو ما دیگر بسیاری از پروازهای خارجی را برقرار کند.

شرکت فین ایر، بزرگ‌ترین ایرلاین فنلاند، هم قصد دارد از دو ماه دیگر حدود ۳۰ درصد ظرفیت پروازی خود را فعال کند.

کشورهای دیگر اروپایی هم در حال گرفتن تصمیم‌های مشابهی هستند.

در آمریکای شمالی هم برخی از خطوط هوایی از کاهش بلیت‌های کنسل‌شده خبر می‌دهند؛ به عنوان مثال شرکت دلتا امیدوار است برخی سفرهای ضروری با هواپیما در ماه‌های آینده برقرار شوند.

هواپیماهای بریتیش ایرویز در فرودگاهی پارک کرده‌اند

شرکت ترکیش‌ایر هم اعلام کرده است تا حدود یک ماه دیگر تعلیق و لغو پروازهای خود را ادامه خواهد داد. به‌نظر می‌رسد پس از این زمان این شرکت به صورت تدریجی پروازهای خود را برقرار خواهد کرد.

لوفت‌هانزا که از مهم‌‌ترین خطوط هوایی در اروپا است هم قصد دارد به تدریج پروازهای خود را برقرار کند. این شرکت اعلام کرده است از ماه آینده میلادی ۲۰ مقصد جهانی خود را دوباره فعال می‌کند.

البته برقراری پروازهای تدریجی انجام خواهد شد و شاید حدود یک سال تا رسیدن به نقطه پیش از کرونا زمان نیاز باشد.

با شیوع کرونا شرکت‌های مختلف صنعت هوانوردی نیز به طور چشمگیری با مشکل روبرو شده‌اند. به عنوان مثال ایرباس برای دومین ماه خبر از کاهش تولید هواپیمایش داده است این شرکت اعلام کرده در ماه گذشته میلادی تنها ۱۲ هواپیما تولید کرده است.

بیشتر در این باره: کرونا با غول‌های آسمان چه خواهد کرد؟

افزایش تدریجی سفرهای هوایی در ایران

به گزارش ایسنا رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، گفته است «سفرهای هوایی و فعالیت ایرلاین‌های داخلی و فرودگاه‌ها به مرور افزایش یافته که البته همه این‌ها با رعایت تمامی پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغ شده است. برای بهبود کامل وضعیت صنعت حمل‌ونقل هوایی و بازگشتن سفرهای هوایی به حالت طبیعی قبل از کرونا باید منتظر ماند و صبر کرد تا بسیاری دیگر از عوامل موثر در این زمینه بهبود پیدا کند.»

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، هم گفته است «وضعیت پروازهای داخلی به تدریج در حال تغییر و بهبودی است چرا که با کاهش و رفع محدودیت‌ها از برخی کسب و کارها و مشاغل پروازهای داخلی نیز افزایش یافتند. مذاکرات بین کشورهای مختلف برای از سرگیری پروازهای مسافری در حال انجام بوده و باید منتظر باشیم تا دیگر کشورها به تدریج شرایط لازم را فراهم کنند تا این پروازها از سر گرفته شود اما در حال حاضر تنها مقاصد خارجی برای پروازهای مسافری، لندن، پاریس و آمستردام است.»

او افزوده «مذاکرات با کشورهای مختلف مانند ترکیه در حال انجام است و بر اساس اعلام این کشور محدودیت‌های ترکیه از ۲۶ خرداد ماه برداشته شد و پروازها به این کشور از سر گرفته می‌شود، اما باید منتظر ماند و به صورت عملی آن را مشاهده کرد.»

سقوط اف-۳۵

پس از سقوط اف-۲۲ در یک ماه اخیر که پیشرفته‌ترین جنگنده جهان توصیف می‌شود، یک فروند اف-۳۵ هم در ۲۰ مه ۲۰۲۰ در جریان یک پرواز تمرینی سقوط کرد.

اف-۳۵ نسل پنجم و پنهانکار جنگنده‌های آمریکایی است و بسیاری از توانایی‌های آن سری است.

اف-۳۵

البته در گذشته هم این جنگنده سقوط کرده بود. در سقوط این هواپیما قبلا مشکل لوله‌های سوخت مطرح شده بود. اف-۳۵ توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته می‌شود و یک هواپیما تک موتوره است و می‌تواند به سرعت ۱.۶ ماخ دست پیدا کند.

با ورود اف-۳۵، برخی از کشورها به دنبال جایگزین کردن اف-۱۶ خود با این مدل هستند.