حسن هاشمی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی، از آمار بالای افسردگی در ایران خبر داد و به افرادی که به گفته او «ناامیدی را در جامعه منتشر میکنند» گفت، پمپاژکردن ناامیدی در جامعه با انگیزههای سیاسی بیانصافی است. وی افزود: «هیچ ملتی با خودش چنین کاری نکرده است».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حسن هاشمی در نشستی که روز یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت ماه در مورد پیشگیری از رفتارهای پرخطر اجتماعی با محوریت خودکشی برگزار شد، گفت در زمینه سلامت روان مشکلات قابل توجهی در ایران وجود دارد که «متاسفانه این مباحث هم از سوی مردم و هم از سوی مسوولان انکار میشود».
وزیر بهداشت افزود: «۱۲ درصد از جامعه ما دچار افسردگی هستند و این موضوع نیاز به درمان دارد».
حسن هاشمی همچنین گفت، نشاط را هرچه میخواهید تعریف کنید، اما باید درباره اختلالات اعصاب و روان و سلامت روان جامعه صحبت شود. او سیاست زدگی را موجب غفلت از مسایل واقعی جامعه دانست و اظهار امیدواری کرد که اینگونه بحثها ادامه یابد.
بر پایه این گزارش، وزیر بهداشت بخشی از علل خودکشی را افسردگی، مصرف مواد و خشونتهای خانگی عنوان کرد و گفت این علل باید کالبدشکافی روانی شوند.
در همین نشست، دکتر احمد حاجبی، رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت گفت، خودکشی به عنوان یک معضل بهداشتی قابل قبول است ولی ابعاد اجتماعی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، وی همچنین گفت، بر اساس دادههای اطلاعاتی میزان اقدام به خودکشی در زنان بیشتر است ولی موارد فوت ناشی از خودکشی در آقایان بیشتر اززنان است.
وی با اشاره به شایعترین مسایل منجر به خودکشی گفت، افراد بیکار بیش از دیگران دست به خودکشی میزنند و در ادامه خانمهای خانه دار قرار دارند. وی همچنین گفت که میزان خودکشی در روستاها ۳۰ درصد و مناطق شهری به ۷۰ درصد رسیده است.
رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت همچنین با اشاره به سطح تحصیلی افرادی که اقدام به خوکشی میکنند گفت، بیشترین موارد خودکشی در افراد دیپلمه دیده شده و کمترین میزان خودکشی در افراد فوق لیسانس و بالاتر بوده است.
احمد حاجبی افرود، تا سال ۹۲ آمار نشان میدهد خودکشی در افراد مجرد بیشتر بوده است اما از سال ۹۲ به بعد میزان اقدام به خوکشی در افراد متاهل بیشتر شده است. وی در باره علل احتمالی این مساله اظهار نظری نکرد.
به گزارش مهر، رییس اداره سلامت روان وزارت بهداشت شایعترین سن اقدام به خودکشی را بین ۱۵ تا ۲۴ سال اعلام کرد و افزود مشاورین در مدارس مس توانند با آموزشهای وزارت بهداشت در بحث پیشگیری در خودکشی تلاش کنند.
خبرگزاری ایسنا به نقل از وزیر بهداشت نوشته است که در حال حاضر به ازای هر سه هزار نفر یک مراقب سلامت وجود دارد که به گفته او «از کم و کیف سلامت خانواده با خبر است». وی از تحت پوشش قرار دادن ۲۴ میلیون نفر در شبکه بهداشتی ایران خبر داد.
از تعداد افرادی که سال گذشته در ایران دست به خودکشی زدهاند تاکنون آماری از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر نشده است. اما بر اساس گزاش ۲۶ مرداد سال ۱۳۹۳ روزنامه مشرق و به نقل از رییس سازمان پزشک قانونی کشور، در سال گذشته ۴۰۵۵ نفر براثر خودکشی در ایران فوت کردهاند.
احمد شجاعی، سرمنشاء بسیاری از آسیبهای اجتماعی در ایران را ناشی از اعتیاد دانسته و افزود بود که ۵۵ درصد از طلاقها در کشور ناشی از طلاق است.
سازمان بهداشت جهانی، تعداد خودکشیها در جهان را بیش از ۸۰۰ هزار تن اعلام کرده و در سال ۲۰۱۴ در ایالات متحده ۴۲ هزار و ۷۷۳ نفر اقدام به خودکشی کردهاند.