دست‌کم ۳۵ کشته در پی یک رشته عملیات انتحاری در عراق

این رشته عملیات که در طول جمعه شب به اجرا درآمد ایستگاه‌های ایست – بازرسی را در دو شهر بغداد و بصره هدف قرار داد

بر اثر چهار عملیات انتحاری در بغداد و بصره که جمعه شب،‌۲۹ اردیبهشت، رخ داد دست‌کم ۳۵ نفر کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، در هر چهار عملیات، از خودروهای بمب‌گذاری شده استفاده شده و گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت همه عملیات انتحاری روز شنبه را بر عهده گرفته است.

این رشته عملیات که در طول جمعه شب به اجرا درآمد ایستگاه‌های ایست‌بازرسی را در دو شهر بغداد و بصره هدف قرار داد.

گروه حکومت اسلامی طی چند ماه گذشته بر تعداد حملاتش به نقاط مختلف در عراق افزوده است.

گفته می‌شود هدف از این حملات منحرف ساختن توجه از روند عملیات نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای بازپس‌گیری آخرین دژ مستحکم این گروه، یعنی موصل است.

ارتش عراق نیز در کنار نیروهای ائتلاف از فوریه گذشته عملیات گسترده ای را برای بازپس‌گیری موصل از داعش آغاز کرد.

گزارش‌ها حاکی‌ است، طی دو هفته گذشته و با گشوده‌ شدن جبهه‌ای تازه در شمال‌غرب موصل، پیشروی نیروهای ارتش عراق سرعت بیشتری گرفته‌ است.

خبرگزاری رویترز می‌گوید انتظار می‌رود نفرات «داعش» به‌زودی دست به آخرین مقاومت در اطراف مسجد النوری بزنند. این مسجد همان‌ جایی‌ است که ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، در آن ادعای خلافت کرد.

رویترز به نقل از مقام‌های اطلاعاتی و نظامی گفته است ارتش عراق قصد دارد، مسجد النوری را تا پیش از آغاز ماه رمضان آزاد کند. رمضان پیش‌رو از شـشم خردادماه آغاز می‌شود.

آزادسازی مسجد النوری نه‌تنها یک موفقیت نمادین، بلکه یک پیروزی راهبردی برای ارتش عراق محسوب خواهد شد.

گزارش‌ها حاکی‌ است نفرات باقی‌مانده از گروه حکومت اسلامی، بیش از هر چیز به استفاده از خودروهای بمب‌گذاری‌شده و قرار دادن تک‌تیرانداز در میان صدها هزار غیرنظامی مانده در غرب موصل روی آورده‌اند.

در همین حال مقام‌های نظامی گفته‌اند شمار نفرات داعش به‌ طور محسوسی کاهش پیدا کرده و باقی‌مانده نیز مهمات و جنگ‌افزار چندانی در اختیار ندارد.

فرستاده ویژه رئیس‌ جمهوری آمریکا نیز از «صدها پروژه» که ائتلاف به رهبری واشینگتن تامین منابع مالی آن‌ را بر عهده گرفته سخن گفته‌ است، اما آسوشیتدپرس می‌گوید وعده‌های مالی فعلی، در حالی که دولت در بغداد با بحرانی اقتصادی روبه‌رو است و از جامعه بین‌المللی درخواست کمک کرده، همچنان کمتر از نیاز فعلی عراق است.

گروه حکومت اسلامی حدود سه سال پیش کنترل موصل را در دست گرفت، ولی در ماه‌های اخیر با پیشروی نیروهای دولتی بیشتر مناطق این شهر را تخلیه کرده است.