عباس کاظمی، معاون وزیر نفت ایران از امضای هفت تفاهمنامه و قرارداد با شرکتهای چینی، ژاپنی و کرهای، برای ساخت و توسعه پالایشگاههای نفت ایران، خبر داد.
عباس کاظمی، روز چهارشنبه ۱۷ شهریورماه، در گفتوگو با خبرگزاری مهر، گفت: «شرکتهای ژاپنی بیش از سایر شرکتهای آسیایی و اروپایی برای اجرای طرحهای پالایشگاهی در ایران فعال بودهاند.»
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، ظرفیت فعلی پالایش نفت در ایران را حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: «با اجرای طرح های جدید قطعا ظرفیت پالایش نفت ایران از مرز سه میلیون بشکه در روز عبور میکند.»
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، برای اجرای طرح کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه نفت بندرعباس با دو شرکت ژاپنی «ماروبنی و چیودا» مذاکره و تفاهمنامه اولیه امضا شده است.
این مقام مسئول در وزارت نفت ایران، همچنین از امضای تفاهمنامهای با شرکت «اس کی اس» کره جنوبی برای اجرای طرح کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه نفت تبریز، خبرداد.
امضای تفاهمنامهای با شرکت دایلم کرهجنوبی، به منظور اجرای طرح توسعه، بهبود فرآیند تولید و کاهش ظرفیت تولید نفت کوره پالایشگاه اصفهان از دیگر تحولات این حوزه است که درماههای اخیر، رقم خورده و معاون وزیر نفت در این گفتوگو به آن اشاره کرده است.
به گفته عباس کاظمی، برای اجرای طرح کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه نفت تهران هم مذاکراتی با شرکت «جی جی سی پی» ژاپن انجام گرفته است و تفاهمنامهای با شرکت «نیپون اویل» ژاپن امضا شده تا اجرای پترو پالایشگاه تبریز به این شرکت ژاپنی سپرده شود.
معاون وزیر نفت ایران سپس یادآور شد: «برای اجرای طرح تثبیت و ارتقای ظرفیت و بهبود فرآیند تولید در پالایشگاه نفت آبادان هم تاکنون مذاکراتی با یک شرکت چینی انجام شده است.»
عباس کاظمی هفته گذشته هم از مذاکره با شرکت «انی» ایتالیا به منظور سرمایهگذاری و ساخت پالایشگاه میعانات گازی پارس شیراز با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز خبر داده بود.
چندی پیش نیز رسانههای ایران از پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصدی پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داده بودند.
بر اساس گزارشهای وزارت نفت ایران، فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس، سال آینده به بهرهبرداری میرسد که این اتفاق، ایران را به زودی از واردات بنزین بینیاز میکند.
از پالایشگاه ستاره خلیجفارس، به عنوان بزرگترین پالایشگاه در دست ساخت میعانات گازی خاورمیانه یاد میشود که قادر است روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل تولید کند.