برخی خبرگزاریهای ایران از کشته شدن فرشاد حسونیزاده و حمید مختاربند، دو فرمانده سپاه پاسداران در سوریه، خبر دادند. روز دوشنبه هم مراسم تشییع و تدفین دو عضو دیگر سپاه که در سوریه کشته شده بودند، برگزار شد.
در گزارش روز سه شنبه ۲۱ مهرماه خبرگزاری فارس به نقل از «بسیج پرس»، به زمان کشته شدن فرشاد حسونیزاده اشاره نشده، اما گفته شده که وی، فرمانده سابق تیپ صابرین بوده که به دست «تروریستهای تکفیری» در دفاع از «حرم عقیله بنیهاشم» در سوریه کشته شده است.
این سایت همچنین از کشته شدن حمید مختاربند معروف به «ابو زهرا» مسئول سابق ستاد تیپ یکم «حضرت حجت اهواز» خبر داده است، ولی جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه ایران، هم روز دوشنبه ۲۰ مهرماه، از برگزاری مراسم تشییع جنازه دو نفر از اعضای سپاه پاسداران به نامهای «عارف حسینی» و «یارمحمد مردانی» در شهر ری و خاکسپاری آنها در بهشت زهرا خبر داده بود.
این خبرگزاری بدون اشاره به زمان کشته شدن این دو تن، آنها را دو عضو سپاه از لشکر فاطمیون که در دفاع از «حرم حضرت زینب» در سوریه کشته شدند، معرفی کرده بود.
یک روز پیش از خاکسپاری این دو عضو سپاه، مراسم تشییع و خاکسپاری حسین همدانی، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در تهران برگزار شده بود.
خبرگزاری های ایران گزارش داده بودند که سرتیپ حسین همدانی ۱۶ مهر ماه در سوریه به دست «تروریستهای داعشی» کشته شده بود.
سایت «سپاه نیوز» از حسین همدانی به عنوان یکی از «فرماندهان دوران دفاع مقدس، مستشاران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدافعان حرم در طول سالهای گذشته که نقش تعیین کنندهای در حفظ و حراست حرم حضرت زینب و کمک و تقویت جبهه مقاومت اسلامی در جنگ تروریستی سوریه داشت» نام برده و محل کشته شدن او را «حومه شهر حلب» اعلام کرده بود.
مقامهای جمهوری اسلامی حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه را برای جنگیدن با مخالفان مسلح بشار اسد تکذیب میکنند و میگویند که این افراد نقش «مستشاری» دارند.
اما گزارشهای متعددی از حضور صدها نظامی ایرانی در سوریه و جنگیدن آنها در کنار حزبالله لبنان انتشار یافته است.
محسن رضایی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران روز ۱۹ مهر در مراسم تشییع جنازه حسین همدانی در تهران گفته بود که این فرمانده ارشد از سال ۹۰ به سوریه رفته و دو «قرارگاه نظامی» در دمشق و حلب راهاندازی کرده و در «۸۰ عملیات» در این کشور شرکت داشته است.
آقای رضایی، همچنین گفته بود که حسین همدانی در سوریه مشابه با حزبالله لبنان، تشکیلات «دفاع وطنی» را شکل داد و «دهها هزار جوان سوری را در این قالب سازماندهی کرد».
حسین همدانی در دوران سرکوب جنبش اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و روز عاشورای آن سال، فرماندهی سپاه محمد رسولالله تهران را بر عهده داشت.