هفت بهایی ساکن بوشهر، در دادگاه انقلاب این شهر، جمعا به ۲۱ سال زندان محکوم شدند. اتهام این افراد «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
این در حالی است که یکی از نزدیکان این افراد به رادیوفردا گفت: «این افراد هیچ فعالیتی نداشتهاند و تنها به دلیل اعتقادات مذهبیشان به تحمل زندان محکوم شدهاند.»
برای این بهاییان تنها دو جلسه دادگاه به صورت دستهجمعی و کوتاهمدت در دادگاه انقلاب بوشهر برگزار شد و حکم زندان روز دوشنبه، ۱۶ اردیبهشتماه، به آنها ابلاغ شد.
مینو ریاضتی، احترام شیخی، همسرش اسدالله جابری، پونه ناشری، عماد جابری، فریده جابری و فرخلقا فرامرزی هر یک به سه سال زندان محکوم شدهاند، به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، اتهامی که در پرونده بیشتر بهاییان مطرح میشود.
این هفت بهایی ساکن بوشهر همزمان در روز ۲۴ بهمنماه سال ۹۶ توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از حدود یک ماه با وثیقههایی ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بودند.
این مورد از بازداشت با بازرسی کامل منازل آنان همراه بود و ضبط لوازم شخصیشان ازجمله لپتاپ، کتاب، یادداشتها و حتی آلبوم عکسهای خانوادگی آنان.
بازداشت و صدور حکم زندان برای بهاییان طی سالهای گذشته همواره مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر و سازمان ملل بوده است.
هماکنون دهها بهایی در زندانهای ایران به سر میبرند و دهها تن دیگر هم با وثیقه آزادند، یا در صف محاکمه یا در انتظار اجرای حکم زندانشان.
اما علاوه بر بازداشت و حکم زندان، بهاییان در ایران با محرومیت از تحصیل در دانشگاه، ممنوعیت به کارگیری در مشاغل دولتی و در بسیاری موارد با پلمپ محل کسب و کارشان هم مواجهاند و جامعه جهانی بهایی آن را «آپارتاید اقتصادی» مینامد.
در قانون اساسی ایران آیین بهایی به عنوان مذهبی رسمی شناخته نشده است، اما مدافعان حقوق بشر میگویند مقامهای ایران بر اساس تعهدات بینالمللیشان ملزم به رعایت حقوق همه اقلیتهای مذهبیاند و باید حق آزادی ادیان را به رسمیت بشناسند.
وضعیت بهاییان در ایران در گزارش جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران هم بازتاب یافت، گزارشی که مقامهای جمهوری اسلامی آن را «مغرضانه و با اهداف سیاسی» توصیف کردند.