رسانههای کانادایی روز سهشنبه ۹ شهریور گزارش دادند که هما هودفر، استاد ایرانی- کانادایی زندانی در ایران، به دلیل ناراحتی جسمی در بیمارستان بستری شده است.
به گزارش روزنامه کانادایی «تورنتو استار»، خانواده خانم هودفر در بیانیهای با اشاره به اینکه این استاد دانشگاه از بیماری «ضعف شدید عضلانی» رنج میبرد، نسبت به وضعیت سلامت او ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه آمده است که نگهداری خانم هودفر در سلول انفرادی به مدت سه ماه، باعث «تضعیف وضعیت جسمی» او شده است تا جایی که او هم اکنون به سختی میتواند حرف بزند یا راه برود.
به گزارش شبکه خبری «سی.بی.سی» نیوز کانادا، آماندا قهرمانی، خواهرزاده هما هودفر نیز با بیان اینکه خانم هودفر هیچ اقدامی خلاف قوانین ایران انجام نداده، گفته است که مقامهای قضایی به او اجازه تماس با وکیل مدافع و بستگانش را نمیدهند.
وی افزود: «روشن است که مقامهای قضایی ایران به حقوق هما هودفر برای برخورداری از دادرسی تحت قوانین ایران احترام نمیگذارند».
آماندا قهرمانی در ادامه گفت مقامهای قضایی ایران از آنان خواستهاند که در اینباره با رسانهها گفتوگو نکنند تا پرونده هما هودفر روند قضایی خود را طی کند.
خانواده هما هودفر میگویند او برای اعتراف به «اتهامات ساختگی» تحت فشار است.
هما هودفر، استاد ۶۵ ساله رشته «مردمشناسی» در دانشگاه کنکوردیا مونترال کانادا که برای «سفری تحقیقاتی» به ایران رفته بود، توسط مأموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، اوایل تیرماه گذشته، درباره آخرین وضعیت پرونده هما هودفر گفت که وی «در حوزههای فمینیسم و جرائم امنیتی ورود داشته و پروندهاش در دادسرای تهران در حال رسیدگی است».
خانواده هما هودفر روز هفتم تیرماه در بیانیهای، اتهامهای مطرحشده از سوی دادستان تهران و برخی رسانهها علیه او را رد کردند.
خانواده خانم هودفر در بیانیه دیگری که ۱۹ خرداد ماه منتشر کرده بودند، اعلام کردند که در ١٩ اسفند ١٣٩٤ و دو روز قبل از خروج وی از ایران، نيروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به خانه هما هودفر يورش برده و كليه وسایل شخصیاش از جمله لپتاپ، مدارک شناسایی، اوراق تحقيق، گوشی تلفن، پاسپورتها و برخی از كتابهای شخصی این استاد دانشگاه را توقيف کردند.
به گفته خانواده وی، این استاد دانشگاه پس از مدتی به قید وثیقه آزاد شد اما جلسات بازجویی از او ادامه داشت تا اینکه روز دوشنبه ۱۷ خرداد پس از احضار به دادسرای امنیت بازداشت شد و تا کنون در زندان اوین به سر میبرد.
دولت کانادا تأکید کرده است که برای آزادی هما هودفر، همه اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
سازمان عفو بینالملل روز ۲۰ خرداد با انتشار بیانیهای، خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط هما هودفر شد.
این نهاد مدافع حقوق بشر اعلام کرد که بازداشت هما هودفر با «فعالیتهای مسالمتآمیز» او مرتبط است.
بیش از یکصد و هفتاد استاد شناخته شده علوم انسانی در دانشگاههای مختلف اروپا و آمریکا نیز خردادماه گذشته با اشاره به بازداشت هما هودفر، خواستار آزادی فوری و اجازه بازگشت او به کانادا شدند.
ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد و میگوید این افراد را بر اساس تابعیت ایرانی آنان بازداشت و محاکمه میکند.