«مذاکرات» ایران و بحرین؛ دیدار مقام ارشد بحرینی با هئیت بلندپایه ایرانی در منامه

پرچم بحرین

رسانه‌های اسرائیل و ایران از مذاکراتی میان تهران و منامه برای ازسرگیری روابط جمهوری اسلامی و بحرین خبر دادند. همزمان یک مقام ارشد بحرین با هیئت رسمی ایرانی دیدار کرد.

ممدوح صالح، نماینده مجلس بحرین، روز دوشنبه به بخش عربی خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت مذاکرات میان کشورش با ایران برای تجدید رابطه در جریان است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی هم روز ۲۲ اسفند گفت تهران آماده بهبود و ارتقای دوباره رابطه با بحرین است.

هم‌زمان با این تحولات، احمد المسلم، رئیس مجلس بحرین، شامگاه دوشنبه با هیئتی از مجلس ایران که به نمایندگی از سوی محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به منامه سفر کرده، مقابل دوربین‌ها ملاقات کرد.

هیئت پارلمانی ایران به ریاست مجتبی رضاخواه در نشست اتحادیه بین‌المجالس جهانی شرکت کرده است. این نخستین بار در هفت سال قطع رابطه دو کشور است که بحرین پذیرای یک هیئت ارشد از جمهوری اسلامی ایران شده است.

ممدوح صالح در گفت‌وگو با اسپوتنیک، ظاهرا به مذاکرات این هیئت مجلس ایران در بحرین اشاره کرده و گفته بود تهران و منامه خود توان هدایت مذاکرات مستقیم و بدون واسطه را دارند و نتایج آن را به‌زودی اعلام خواهند کرد.

بیشتر در این باره: بازتاب توافق تهران و ریاض در رسانه‌های عربی و غربی

بحرین یک روز پس از قطع رابطه عربستان با جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۴، مناسبات خود را با تهران قطع کرد.

ایران و عربستان روز ۱۹ اسفند امسال در پکن، پایتخت چین، اعلام کردند که در نتیجه میانجی‌گری رئیس‌جمهور چین و پس از مذاکرات چند روزه علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با همتای سعودی خود، مساعد بن‌محمد العیبان، تصمیم به تجدید رابطه گرفته و تا دو ماه دیگر سفارت‌خانه و سایر مراکز نمایندگی خود را در کشور مقابل، خواهند گشود.

برای رسانه‌های اسرائیل که کشورشان از دو سال و نیم پیش با بحرین رابطه رسمی برقرار کرده، گزارش‌های مربوط به کوشش‌های در جریان برای تجدید مناسبات منامه با تهران، قابل توجه بوده است.

روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت که مذاکرات پشت پرده میان ایران و بحرین، تحولی مهم پس از هفت سال قطع رابطه دو کشور خواهد بود.

همچنین به نوشته روزنامه اسرائیلی گلوبز، ایران به دستیابی به توافق ازسرگیری مناسبات با عربستان اکتفا نکرده و مایل است نقشه روابط خود در خاورمیانه را تغییر دهد.

در حالی که عربستان با اسرائیل رابطه ندارد، نخست‌وزیر و رهبران اپوزیسیون اسرائیل، برسر عادی‌سازی رابطه عربستان با جمهوری اسلامی ایران، با یکدیگر جدل کرده و هریک دیگری را به اهمال، که باعث بهبودی دوباره رابطه تهران و ریاض شده، متهم کردند.

بنیامین نتانیاهو دی ماه یکی از سه هدف اصلی خود در ششمین دولتش را کوشش برای برقراری رابطه با عربستان اعلام کرد.