بخشی از سیلوهای غلات در بندر بیروت در سالگرد انفجار آن فرو ریخت

نمایی از لحظه فروریزی سیلوهای غلات در بندر بیروت

بخشی از سیلوهای غلات در بندر بیروت روز یکشنبه، ۹ مرداد، فرو ریخت و ابری ضخیم از گرد و غبار را بر فراز پایتخت ایجاد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وقوع این حادثه تنها چند روز پیش از دومین سالروز انفجار عظیم ذخایر آمونیوم نیترات در بندر بیروت خاطرات دردناک آن رویداد را برای لبنانی‌ها تداعی کرده است.

مقاماتی در لبنان هفته گذشته هشدار داده بودند که بخشی از سیلوهای به جای مانده از انفجار به‌شدت تخریب‌کننده تابستان دو سال پیش، ممکن است با کج شدن بخش شمالی آن، سریعا با فروپاشی روبرو شود.

طارق حسین، یکی از اهالی منطقه که عصر یکشنبه برای خرید به خیابان رفته بود، به رویترز گفت که او و پسرش از دیدن فروپاشی سیلوها و قطعاتی که برسرشان آوار شد، همان حس تلخ انفجار دو سال پیش را داشتند.

علی حامی، وزیر حمل‌ونقل و رفاه عامه، یکشنبه شب بعید ندانست که بخش‌های بیشتری از سیلوهای آسیب‌دیده، به زودی فرو بریزد.

مقامات امنیتی و دفاع شهری گفتند که فروپاشی سیلوها در رویداد روز یکشنبه به احتمال زیاد تلفات و آسیب جانی نداشته ولی باعث وحشت شده است.

وزارت بهداشت لبنان از مردم مناطق اطراف خواسته است که در خانه بمانند و تمامی درزهای ورودی را مسدود کنند.

سیلوهای اصلی گندم و انواع غلات که از خارج به لبنان وارد می‌شود، در جوار ذخایر آمونیوم نیتراتی نگهداری می‌شد که دو سال پیش سبب انفجاری بزرگ در این بندر شد.

سیلوهای به جای مانده از آن انفجار که به‌شدت لرزان شده‌اند، در هفته‌های اخیر به دلیل گرمای شدید هوا دستخوش آتش‌سوزی شده و هفته‌ها درگیر شعله‌های حریق بود.

مردم لبنان انفجار روز ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ بندر بیروت را نمادی از فساد و حکمرانی غیرکارآمد از سوی نخبگان ناکارآمد حاکم تلقی کردند و مدت‌های مدیدی در تظاهرات اعتراضی خود تاکید داشتند که فروپاشی بندر، آینه‌ای از فروپاشی درونی سیستم‌های کشور بوده است.

انفجار دو سال پیش بیروت یکی از قوی‌ترین انفجارهای غیرهسته‌ای تاریخ بشر بود که دست‌کم ۲۵۱ تن را کشت، بیش از شش هزار تن را زخمی و ۳۰۰ هزار نفر را بی‌خانمان کرد. شرایط مالی لبنان و مردم این کشور بعد از آن انفجار وخیم‌تر شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ف.ر/ک.ر