رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: دولت بایدن برای هر توافقی با ایران، با کنگره مشکل خواهد داشت

کوین مک‌کارتی

کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه ۲۷ تیرماه تصریح کرد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، می‌داند که کنگره این کشور از توافق با ایران حمایت نمی‌کند.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگو با نشریه اسرائیلی جروزالم پست گفت: «دولت بایدن می‌داند که کنگره با از سرگیری هرگونه معامله با رژیم یاغی ایران مشکل دارد.»

کوین مک‌کارتی تصریح کرد: «مجلس نمایندگان از (چنین توافقی) حمایت نخواهد کرد و تصور می‌کنم با توجه به حمایت ایران از روسیه در حملات وحشیانه روسیه به اوکراین، دموکرات‌های سنا نیز مخالف آن خواهند بود. »

او در ادامه تاکید کرد که کنگره از همه ابزارهای خود استفاده خواهد کرد تا مطمئن شود که هیچ‌گونه توافق «زیان‌باری» با ایران حاصل نخواهد شد.

به دنبال شکست مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در تابستان گذشته، رسانه‌های گزارشی در خصوص توافق غیر رسمی بین ایران و آمریکا منتشر کرده‌اند.

در همین زمینه، یک مقام اروپایی روز سه‌شنبه به خبرنگاران در واشینگتن گفت: شاید «یک پنجره کوچک فرصت» وجود داشته باشد تا از آن طریق بتوان پیش از پایان سال ۲۰۲۳، مذاکرات با مقام‌های ایرانی بر سر «بازگشت» به توافق هسته‌ای برجام را به سرانجام رساند و یا دست‌کم در مورد کاستن از تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران با مقام‌های جمهوری اسلامی به تفاهم رسید.

در همین زمینه، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یک‌شنبه گفت که دولت جو بایدن به هیچ توافق واقعی با ایران بر سر مساله هسته‌ای نزدیک نیست.

وزیر خارجه آمریکا هم روز هفتم تیر گفت که اگر چه واشینگتن در جست‌وجوی راه‌های دیپلماتیک برای حل معضل هسته‌ای جمهوری اسلامی است، اما هیچ توافقی با ایران روی میز نیست.

آنتونی بلینکن با اشاره به توقف مذاکرات هسته‌ای گفت: «این مذاکرات با میانجی‌گری اتحادیه اروپا با شکست مواجه شد و اعتراضات گسترده مردمی ایران نیز کاخ سفید را برای رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی بیشتر دچار تردید کرد».

این در حالی است که خبرگزاری رویترز روز ۲۷ خرداد در گزارشی نوشت دولت آمریکا با هدف يافتن راهکارهايی برای محدود کردن فعالیت هسته‌ای ایران، آزادی برخی از زندانیان آمریکایی و رفع مسدودیت بخشی از دارایی‌های ایران در خارج، با جمهوری اسلامی مشغول گفت‌وگو است و این مذاکرات در قالب «ایجاد تفاهم» انجام می‌شوند و نه یک «توافق» تا نیاز به تایید کنگره نداشته باشد.