جو بایدن، رییس جمهور آمریکا روز جمعه هفتم آبان در دیداری طولانی با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان گفتوگو کرد. این ملاقات در شرایطی انجام گرفت که حمایت آقای بایدن به عنوان یک کاتولیک از حق سقط جنین در آمریکا بحث برانگیز شده است.
واتیکان اعلام کرد این ملاقات حدود یک ساعت و پانزده دقیقه طول کشیده است. دیدار پاپ فرانسیس با دونالد ترامپ، رییس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰ دقیقه و با باراک اوباما در سال ۲۰۱۴ حدود ۵۰ دقیقه بود.
کاخ سفید در بیانیه مربوط به این دیدار به موضوع سقط جنین اشاره نکرد. این بیانیه گفت که آقای بایدن از رهبر کلیسای کاتولیک «به خاطر حمایت از اقشار فقیر و قربانیان سرکوب، جنگ و بیعدالتی» تشکر کرد و «رهبری او در مقابله با بحران اقليمی و دفاع او از توزیع عادلانه واکسن کرونا و احیای اقتصاد جهانی را ستود».
دیدار آقای بایدن از واتیکان قبل از شروع اجلاس سران گروه ۲۰ انجام شد که از روز شنبه در شهر رم آغاز میشود.
ملاقات بین اولین پاپ از کشورهای آمریکای لاتین و دومین رییس جمهور کاتولیک در تاریخ آمریکا در شرایطی انجام میشود که بحث سقط جنین در آمریکا بسیار داغ شده و آقای بایدن به دلیل دفاع از این حق از سوی محافل محافظهکار و بخشی از کلیسای کاتولیک تحت فشار قرار گرفته است.
جو بایدن که هر هفته به طور منظم در مراسم نیایش کلیسا شرکت میکند و تصویری از پاپ فرانسیس بر دیوار دفتر کارش نصب شده بارها اعلام کرده که شخصا با سقط جنین مخالف است ولی به عنوان یک رهبر منتخب نمیتواند نظر شخصی خود را به دیگران تحمیل کند.
مخالفان سرسخت آقای بایدن در کلیسای کاتولیک آمریکا خواستار محرومیت او از نیایش در کلیسا شده و قبل از ديدار با پاپ حملات خود به آقای بایدن را تشدید کردند.
اسقف کلیسای کاتولیک ایالت رود آیلند در توئیتی نوشت: «پاپ عزیز، شما با صراحت اعلام کردهاید که سقط جنین قتل است. لطفا در این مورد آقای بایدن را به چالش بکشید. دفاع او از سقط جنین برای کلیسا و جهان مایه شرمساری است.»
کاردینال ریموند بروک، یکی دیگر از رهبران محافظهکار کلیسای کاتولیک آمریکا بدون نام بردن از آقای بایدن گفت کاتولیکهایی که از سقط جنین حمایت میکنند مایه ننگ کلیسا هستند.
پاپ فرانسیس از سال ۲۰۱۳ که به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب شد همواره اعلام کرده که کلیسا با سقط جنین مخالف است ولی در عین حال تاکید کرده که نزاع فرهنگی در این زمینه نباید کلیسای کاتولیک را از توجه به مسائل بسیار مهمی مثل بیعدالتی، فقر و بحران مهاجرت منحرف کند.