بایدن با پادشاه اردن که خواهان آتش‌بس در غزه است، دیدار کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه با ملک عبدالله، پادشاه اردن و متحد دیرینه واشینگتن که خواستار آتش‌بس در غزه است، دیدار کرد.

آقای بایدن در در بدو ورود ملک عبدالله به کاخ سفید به گرمی از پادشاه اردن استقبال کرد و سپس دو رهبر برای مذاکرات خود به داخل اقامتگاه رفتند. آنها قرار است که بیانیه مشترکی برای انتشار در رسانه‌ها آماده کنند.

این دیدار در شرایطی انجام گرفت که جو بایدن به‌طور فزاینده‌ای اسرائیل را تحت فشار گذاشته است تا بدون برنامه‌ریزی برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی، عملیات زمینی خود در شهر رفح، واقع در جنوب نوار غزه، را پیش نبرد.

بایدن روز یکشنبه دراین‌باره با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت‌وگو کرد و طبق بیانیه کاخ سفید، او تاکید داشت که «عملیات نظامی در رفح بدون یک برنامه قابل اجرا برای حفاظت از امنیت بیش از یک میلیون نفر جمعیتی که در آنجا پناه گرفته‌اند، نباید انجام شود».

ملک عبدالله نیز پیش از سفر به واشینگتن در اقدامی نمادین در عملیات هوایی پرتاب بسته‌های حامل کمک‌های انسان‌دوستانه برای فلسطینی‌ها شرکت کرد، امری که نقش او در فشار به اسرائیل برای توقف عملیات نظامی در غزه و اجازه دسترسی فلسطینی‌ها به کمک‌های بین‌المللی را برجسته می‌سازد.

انتظار می‌رود ملک عبدالله که خواستار توقف عملیات نظامی اسرائیل در غزه شده است از بایدن خواسته باشد که از درخواست‌ها برای آتش‌بس فوری حمایت کند.

بنا براعلام کاخ سفید، موضوع گفت‌وگوهای دو طرف آخرین تحولات در نوار غزه و کرانه باختری رود اردن و همچنین ثبات در خاورمیانه بود.

آقای بایدن همچنین خطاب به خبرنگاران گفت که در مذاکراتش با پادشاه اردن درباره وقفه دست‌کم شش هفته‌ای در نوار غزه بحث کرده است.

او سپس به شمار بالای کشته‌شدگان در این جنگ اشاره کرد و گفت: «بیشتر از ۲۷ هزار فلسطینی در این درگیری‌ها کشته شده‌اند که شامل غیرنظامیان و کودکان بی‌گناه می‌شود.»

ملک عبدالله نیز خطاب به خبرنگاران گفت: «شرایط برای بیش از یک میلیون نفر مردمی که به رفح رانده شده‌اند غیرقابل تحمل است. ما نمی‌توانیم بایستیم و بگذاریم این روند ادامه پیدا کند. همین امروز به یک آتش‌بس بادوام نیاز داریم. این جنگ باید تمام شود.»

پادشاه اردن همچنین یورش ۱۵ مهرماه گروه افراطی حماس به اسرائیل را محکوم کرد و گفت این حملات برای هیچ مسلمانی قابل قبول نیست.

گروه حماس از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و شمار دیگری از کشورها تروریستی شناخته می‌شود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن