کاخ سفید روز جمعه ۲۹ دی ماه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو٬ نخست وزیر اسرائیل تلفنی گفتوگو کردند.
بنابر گزارشها، جو بایدن در این تماس تلفنی که برای اولین ماه در یک ماه گذشته صورت گرفت، بنیامین نتانیاهو را بر سر لزوم تشکیل کشور فلسطین در آینده تحت فشار قرار داد.
این تماس تلفنی یک روز پس از آن صورت گرفت که نتانیاهو صراحتا اعلام کرد که با تشکیل دولت فلسطینی در کنار مرزهای اسرائیل مخالف است.
بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه گفت به دولت آمریکا اطلاع داده است که در هر وضعیتی که پس از جنگ در نوار غزه ايجاد شود با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالف است.
جو بایدن در خلال گفتوگو با بنیامین نتانیاهو بر اعتقاد قوی خود مبنی بر اینکه راه حل دو کشوری هنوز راه درستی برای آینده منطقه است تاکید کرد و گفت :« ما به این موضوع تا رسیدن به نتیجه ادامه میدهیم.»
آقای بایدن گفته است تلاش برای دستیابی به راه حل دوکشوری حتی در زمان حضور آقای نتانیاهو بر قدرت نیز میتواند عملی شود .
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پس از این تماس در یک نشست خبری در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «رئیسجمهور آمریکا، همچنان به وعده و امکان راهحل تشکیل دو کشور برای اسرائیلیها و فلسطینیها معتقد است».
آقای کربی با اشاره به مخالفت نخست وزیر اسرائیل با طرح دو کشوری افزود: «دوستان و متحدان خوب میتوانند چنین بحثهای صریحی را که ما انجام میدهیم ،با هم داشته باشند. »
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی در نشستی در کاخ سفید گفت: «این امر به رهبری زیادی در منطقه، به ویژه، در هر دو طرف نیاز خواهد داشت و ایالات متحده قاطعانه متعهد است که در نهایت آن نتیجه را ببیند.»
آقای کربی با این حال، تاکید کرد که تماس روز جمعه در پاسخ مستقیم به اظهارات روز قبل نتانیاهو نبود و افزود که آنها مدتی در تلاش برای برنامهریزی آن بودند.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت:« بایدن و نتانیاهو همچنین درباره تلاشهای جاری برای آزادی گروگانهای باقیمانده توسط حماس و همچنین عملیات برای افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه ،در حالی که فشار نظامی بر حماس و رهبران آن به طور قابل توجهی ادامه دارد، گفتوگو کردند.
جو بایدن و بنیامین نتانیاهو آخرین بار در ۲۳ دسامبر با یکدیگر گفتوگو کردند و سکوت بین آنها از آن زمان به گمانه زنیهای بسیاری درباره روابط این دو متحد دامن زد .
اما جو بایدن از ۱۵ مهرماه و پس از حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل،قاطعانه پشت این کشور ایستاده است، و حتی پس از این حملات به این کشور سفر کرد و به نتانیاهو قول داد که واشینگتن از این کشور به طور کامل حمایت کند.
بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه گفت که کشورش «باید کنترل امنیتی را بر تمام قلمرو غرب اردن داشته باشد» و او این موضوع را به «دوستان آمریکایی» اسرائیل اعلام کرده است .
او تاکید کرد که این «شرطی ضروری» است و با ایده تشکیل کشور فلسطین در تضاد است .